Aena activa el Pla Hivern a l'Aeroport de Girona davant la previsió de neu

Es vol garantir el funcionament de les instal·lacions

Aena ha activat el Pla d'Actuacions Hivernals per a fer front a les possibles nevades que poden caure en diversos aeroport de l'Estat. Entre aquests s'hi troben l'Adolfo Suárez Madrid-Barajas, Girona-Costa Brava, Vitòria i Bilbao.

L'Agència Estatal de meteorologia (AEMET) ha emès per als dies 26, 27 i 28 de febrer avisos per nevades de nivell taronja en diverses comunitats autònomes, entre les quals es troben Catalunya, Aragó, Comunitat Valenciana, Galícia, Astúries i Cantàbria , així com del nivell groc a la Comunitat de Madrid.

El Pla d'Actuacions Hivernals d'Aena estableix els procediments que han de seguir els aeroports davant contingències d'hivern i neu amb l'objectiu de no afectar ni minimitzar la influència que poguessin tenir en les operacions dels aeroports.

Els treballs preventius es centren en el seguiment exhaustiu de les condicions meteorològiques; el control continuat de l'estat del paviment en pistes, carrers de rodatge i plataforma; assegurar la disponibilitat d'equips i sal i realitzar mesures regulars del coeficient de fricció. En els aeroports que són base militar, les actuacions preventives i les tasques de neteja es coordinen amb l'autoritat militar.

Per fer front a aquests fenòmens, Aena disposa de més de 100 vehicles propis destinats a la retirada de neu i gel, així com altres vehicles implementats amb bladars i escampadors d'urea, i una capacitat d'emmagatzematge de sal de més de 450 tones. A ells se sumen els més de 70 vehicles i equips destinats a l'execució del Pla d'Hivern a l'Aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas.

El Pla d'Actuacions Hivernals 2017-2018 d'Aena, en el qual estan inclosos 19 aeroports de la xarxa, compta amb un pressupost que ronda els 2,3 MEUR.