Ja són 241 els escolars afectats per gastroenteritis mentre esquiaven a la Cerdanya

Cap d'ells ha requerit ingrés hospitalari

El brot de gastroenteritis aguda de la Cerdanya ha afectat ja a 247 persones que han estat allotjades en 5 hotels de la Cerdanya. 241 són menors d'entre 8 i 14 anys i 6 són professors, de 7 escoles de Catalunya, dues del Gironès, tres de Barcelona Sud i dues de Barcelonès Nord, i un grup d'escolars francesos. Cap d'ells ha requerit ingrés hospitalari. Els grups estaven realitzant activitats d'esquí i muntanya a la zona de la Cerdanya.
 
Els primers símptomes els van aparèixer aquest dimecres abans de dinar i van consistir en vòmits, nàusees i dolor abdominal. En alguns casos també van patir febre i diarrea. Salut Pública ja va començar dimecres mateix, la investigació epidemiològica ambiental per tal de trobar l'origen del brot.
 
Una part dels escolars han estat atesos a centres d'atenció primària i atenció continuada, mentre que altres han estat recollits directament pels pares que s'han desplaçat a la Cerdanya.

Anàlisis a Masella

Des de l'estació d'esquí de Masella han confirmat que afectats pel brot de gastroenteritis aguda lleu van dinar aquest dimecres al restaurant del complex. Tot i això, la directora comercial i de màrqueting, Maite Martí, ha explicat que una part d'ells va optar pels plats del menú de l'establiment i una altra va menjar els aliments d'un pícnic proporcionat per l'agència de viatges. En aquest sentit, ha afegit que en aquell moment hi havia més de 400 persones dinant en aquest establiment, amb la qual cosa consideren que no es pot determinar encara si s'ha produït una intoxicació alimentària o el brot es deu a un procés víric.

Fins a les pistes s'hi han desplaçat aquest migdia tècnics de l'Agència de Salut Pública per agafar mostres de diferents productes i comprovar si algun d'aquests podria haver ocasionat una intoxicació. Tot i això, tant el restaurant com la resta del complex ha continuat funcionant amb plena normalitat. "Masella és la primera interessada en saber on s'ha originat el focus si és que realment s'ha produït per la restauració de l'estació", ha explicat Martí.

La directora comercial de Masella també ha dit que, a banda dels casos diagnosticats aquest dimecres, se n'havien detectat d'altres en els darrers dies de persones que estaven allotjades als seus hotels però que no havien utilitzat el restaurant. En aquest sentit, ha posat com a exemple un grup de Toulouse que va arribar diumenge i, del qual, vuit o nou menors no van poder anar a les pistes dilluns perquè presentaven un quadre de gastroenteritis.