Un transportista troba set immigrants dins del camió a La Jonquera

El conductor ha sentit soroll i en obrir la càrrega els ha vist

Quart cas en les darreres setmanes d'immigrants que intenten entrar al país amagats en camions. En aquesta ocasió, un conductor d'origen búlgar que provenia de Ventimiglia, a la frontera francoitaliana, ha sentit soroll al remolc i ha decidit aturar-se a la Jonquera perquè sospitava que hi podia haver gent a l'interior.

Quan ha parat el vehicle, poc després de les dues de la tarda, ha confirmat les sospites i ha alertat els Mossos d'Esquadra.

Segons informa la policia espanyola (que és el cos que té competències en matèria d'estrangeria), els mossos han conduit el camió fins a la comissaria de la Jonquera. Allà, els agents han comprovat que al camió hi havia set persones, cinc homes i dues dones, provinents d'Eritrea, país de l'Àfrica nord-oriental. Tots estan en bones condicions.

Un cop fetes les gestions i després de comprovar si algun d'ells porta documentació, els agents retornaran els set immigrants a França i, des d'allà, les autoritats els enviaran a Itàlia, que és el país per on sospiten que van entrar a Europa.

34 immigrants localitzats

Amb aquest nou cas, ja són 34 els immigrants descoberts durant les darreres setmanes a la Jonquera intentant entrar al país ocults en camions.

El primer cas el va descobrir un transportista de Celrà. L'home, que treballa en una empresa de transport i logística, venia de fer una ruta a Itàlia. Quan va arribar a la nau del polígon on té seu l'empresa, va obrir la caixa per descarregar els paquets i va trobar-hi vuit immigrants amagats entre la mercaderia.

Tres d'ells eren menors i van passar a disposició de la Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència (DGAIA). Els altres cinc van passar a disposició de la policia espanyola, que els va retornar a França en virtut de l'acord hispanofrancès. Tots procedien d'Eritrea, excepte un que era del Sudan.

Uns dies abans, concretament el 9 de febrer, un altre camioners en va descobrir quatre més en una àrea de servei de l'AP-7 a Garrigàs, on es va aturar perquè va sentir sorolls al remolc. L'home també va avisar als Mossos i aquests a la Policia Nacional, que va traslladar als joves d'origen tunisià a La Jonquera. En aquest cas, el camió també venia d'Itàlia.

El darrer va tenir lloc aquest cap de setmana quan es van localitzar 15 immigrants dins d'un camió a l'AP-7, al terme de Figueres. De nou, el conductor, que feia ruta entre Itàlia i Espanya, va començar a sentir soroll a la caixa. En obrir la càrrega, va descobrir els polissons.