Malmeten a Llampaies l'escultura dedicada a Oriol Junqueras

Es tracta de la segona bretolada en dos mesos que pateixen aquests tòtems

Uns brètols han malmès una de les escultures dedicades als consellers destituïts i als 'Jordis' que un grup de veïns de Lladó (Alt Empordà) van crear fa uns mesos per denunciar la situació dels presos i evitar que "s'oblidi".
 
La instal·lació afectada estava dedicada a Oriol Junqueras i estava ubicada a tocar de la carretera de va d'Orriols a l'Escala, al l'entrada de Llampaies (Alt Empordà). Aquest dimecres ha aparegut amb la cara pintada i amb la paraula llibertat esborrada i substituïda per la de "tancat". Segons ha explicat una membre de l'ANC de la zona, Anna Yáñez, els tòtems (elaborats amb palets) van col·locar-se a diferents punts de Camallera, Llampaies i Vilaür divendres passat. De les deu que conformen el projecte, set es van situar resseguint la via del tren de l'estació de Camallera, dues més a Vilaür i la darrera a Llampaies. Es tracta de la segona bretolada que les instal·lacions pateixen en menys de dos mesos. La darrera es va produir a Bàscara, on es van fer destrosses a les dedicades a Josep Rull i a Jordi Cuixart.
 
El projecte es va gestar a través de donacions, i els veïns i membres de l'entitat independentista Ateneu Cim d'Estela que van treballar durant diverses setmanes per construir les escultures amb palets de fusta. Des del novembre, han recorregut diverses poblacions. Entre elles, Sant Pere Pescador, Espolla i Medinyà.