Detenen un professor d'un institut de Salt que enviava whatsapps sexuals a les alumnes

Quatre adolescents van denunciar els fets davant els Mossos

Els Mossos d'Esquadra han detingut un professor de francès d'un institut de Salt (Gironès) que enviava missatges sexuals a les seves alumnes a través de Whatsapp. En algun cas, a més, també els hi havia fet arribar fotografies on apareixia despullat. Els agents d'investigació el van detenir aquest dijous a la tarda i avui, després de passar davant del jutge, ha quedat en llibertat provisional.

El docent té 38 anys i és de Platja d'Aro (Baix Empordà). L'home aprofitava que tenia els telèfons de les alumnes per enviar-los missatges amb connotacions sexuals, fotografies on apareixia despullat i –fins i tot- a alguna va proposar-li de mantenir relacions. De moment, els Mossos d'Esquadra han rebut quatre denúncies. El Departament d'Ensenyament ha obert un expedient disciplinari al professor.

D'entrada, el professor contactava i comentava continguts relacionats amb la matèria però a partir d'aquí, anava apujant el to de les converses. En tots els casos, es tractava d'adolescents d'entre 14 i 15 anys (és a dir, que quan rebien els missatges amb connotacions sexuals, estudiaven ESO).

Els agents, que van obrir una investigació per abusos sexuals, van prendre declaració a les alumnes. A través del seu relat, van anar descobrint la manera com el professor intentava guanyar-se la seva confiança per enviar-los missatges lascius.

El passat desembre

Se sap que el docent va fer servir aquesta estratègia amb una alumna de l'institut el passat mes de desembre. La jove, però, després de rebre els missatges amb continguts sexuals, va bloquejar el professor i ho va posar en coneixement de la seva tutora.

Els Mossos d'Esquadra van detenir el professor de francès aquest dijous a la tarda. Després de passar a disposició judicial aquest divendres, ha quedat en llibertat amb càrrecs. El Departament d'Ensenyament ha obert un expedient disciplinari al professor.

En els propers dies, en el marc de la instrucció del cas, el jutjat prendrà declaració a les alumnes. A més, ordenarà diligències com ara el buidatge del mòbil del detingut (per analitzar els missatges i les imatges que va enviar el professor).