Millo, sobre la plaça 1 d'Octubre: ''Hauria estat millor posar-li de nom Marta Madrenas''

El president provincial del PP diu que Diego Borrego podrà tornar al partit si ho demana

Enric Millo ha criticat la decisió del ple de l'Ajuntament de Girona de rebatejar la plaça Constitució com a plaça de l'U d'Octubre. El delegat del govern espanyol cosidera que el canvi és "una mala notícia" i ho ha qualificat d' "excentricitat" de l'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas.

El president del PPC a Girona, creu que l'alcaldessa està "aprofundint" en la "confrontació i la divisió". En aquest sentit, ha dit, podrien haver rebatejat la plaça amb el nom de "Marta Madrenas". "Hauria estat més encertat", ha assegurat. Amb tot, Millo ha atribuït la decisió a l'"obsessió" per "trencar" i "dividir la societat gironina".

Millo també ha volgut posar l'accent en la manifestació del passat diumenge on unes 300 persones van demanar mantenir el nom de plaça Constitució. El delegat de l'Estat creu que els que van manifestar són només alguns dels "milers i milers" de gironins que s'oposen a la decisió presa pel ple.

Millo també confia que, si hi ha canvi de majories polítiques a l'Ajuntament de Girona, es restitueixi el nom inicial de la plaça. Per al delegat, la paraula de 'Constitució' simbolitza "democràcia, unitat, convivència i concòrdia, allò que ens uneix a tots".

Borrego podrà reincorporar-se al PP

Millo també s'ha referit a la situació del regidor Diego Borrego. El president provincial del PPC ha celebrat que s'hagin arxivat les causes que hi havia contra ell per possessió i distribució de pornografia infantil i per haver gravat presumptament un home en un lavabo de l'estació del TAV de Girona.

Millo ha dit que és "una bona notícia" tant per Borrego com pel partit i que la direcció el va suspendre de militància com a mesura "cautelar" per aquesta situació però que, "en el moment en què la situació canvia", si ell té voluntat de tornar a estar afiliat el PP li obre de nou les portes. En aquest sentit, ha remarcat que només haurà de manifestar-ho "formalment" a través del Comitè de Drets i Garanties del partit, que és qui el va apartar en el seu moment. "Només és una qüestió formal i em consta que és la seva voluntat", ha precisat. En aquesta mateixa línia, si així ho demana podrà reincorporar-se al grup municipal del partit.