Bimbos Van, Millor Iniciativa Emprenedora La Selva 2017

Aina Comas i Xevi Donado són els emprenedors premiats

El Consell de la Selva ha distingit l’empresa de Santa Coloma de Farners Bimbos Van dels emprenedors Aina Comas i Xevi Donado, com a la millor iniciativa empresarial posada en marxa durant l’any 2016 d’entre les més de 300 a les quals s’ha donat assessorament des del Servei de Creació d’Empreses d’aquest ens comarcal.

L’encarregat d’atorgar el guardó a la millor iniciativa emprenedora serà el president de l’ens comarcal, Salvador Balliu i el conseller d’Empresa, Pere Mas.

A l’hora de fer aquesta distinció s’han tingut en compte aspectes com el caràcter innovador, però a l’hora artesanal, del projecte, el creixement que ha tingut i la generació de diversos llocs de treball que ha experimentat l’empresa en poc temps, el fet que d’una afició personal dels emprenedors n’ha acabat derivant el projecte de negoci, la conciliació de la vida laboral i familiar que se’n deriva, entre altres criteris.

A banda d’un diploma que l’acredita com a Iniciativa Emprenedora La Selva 2017, Bimbos Van, SL, rebrà també un pla de mentoria pèmium durant tot l’any 2018, amb l’objectiu d’ajudar-la a consolidar-se i créixer durant el segon any de vida. Aquest pla de mentoria inclou l’assessorament individualitzat per part d’assessors especialitzats en diferents àmbits de la gestió empresarial: anàlisi de l’estat actual del negoci, assessorament financer, assessorament en organització interna, assessorament en l’estratègia de màrqueting, estratègies de futur i creixement.

Les sessions d’assessorament aniran a càrrec de SECOT (Sèniors Consultors Tècnics), amb qui el Consell Comarcal de la Selva col•labora en diferents projectes de suport a l’emprenedoria.

De l’afició per les càmper a un projecte de negoci

Bimbos Van és un projecte impulsat per la parella formada per Aina Comas i Xevi Donada que ofereix l’adaptació de les furgonetes tipus Camper a les necessitats i preferències del client (disseny, mobiliari, instal•lacions elèctriques, etc).

El projecte va néixer arran de l’afició dels dos emprenedors pel món de les furgonetes Camper. Ells mateixos es dissenyaven i adaptaven la seva furgoneta i, de mica en mica, amics i coneguts els van començar a demanar si podien adaptar les seves.

Fruit d’això i de la situació laboral d’en Xevi, en aquella època a l’atur, ell va començar a fer alguns d’aquests muntatges a través de la fórmula de treballador autònom. A poc a poc, però, la veu es va anar estenent, i cada vegada anaven arribant propostes i més propostes de camperització de més furgonetes.
Finalment, l’any passat, l’Aina i en Xevi van fer un pas endavant i van decidir crear l’empresa Bimbos Van, que actualment ja ocupa vuit persones, i que té projectes encarregats a més d’un any vista.