Una carretera es manté tallada per la neu i en quatre més és obligatori l'ús de cadenes

S'han suspès dues rutes de transport escolar a Osona i una altra al Moianès

Una carretera es manté tallada aquest dimarts al matí per la neu. Es tracta de la BV-4024 a Bagà cap al Coll de pal. En altres quatre carreteres és obligatori l'ús de cadenes, concretament a la BV-4031 de Castellar de N'Hug a Toses, a la BV-5301 al Montseny, a la C-153 a Sant Feliu de Pallerols i a la GIV-5201 a Viladrau. També cal circular amb molta precaució en una via principal, la C-58 a Viladecavalls on hi ha neu i plaques de gel a la calçada, segons ha indicat el Servei Català de Trànsit.

D'altra banda, el Consell Comarcal d'Osona indica que s'han suspès dues rutes de transport escolar, amb afectació a 34 alumnes. Són les rutes de Viladrau a l'Institut de Taradell, que afecta 26 alumnes, i la de Seva a l'Institut de Taradell, que afecta 8 alumnes. El Consell Comarcal del Moianès també informa que s'ha cancel·lat la ruta de transport escolar de l'Estany i Collsuspina fins a l'Institut Moianès.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut un total de 578 trucades des d'ahir i fins a les nou d'aquest matí per incidències relacionades amb la neu, la gran majoria per problemes de trànsit a causa de la climatologia.

Durant la nit, les màquines llevaneu han pogut netejar les carreteres després que la neu i la calamarsada provoquessin aquest dilluns a la tarda i a la nit problemes per circular a l'AP-7, l'A-7 i l'N-340 a Torredembarra, a la C-58 a Vacarisses i a la C-25 entre Espinelves i Arbúcies, on alguns conductors van quedar atrapats durant més de quatre hores, fins ben entrada la nit. També hi van haver talls a la C-17 a la comarca d'Osona i a la B-500 entre Tiana i Mollet. La C-59 també va quedar tallada a Sant Feliu de Codines.

Abans de les vuit del matí ja han quedat obertes la B-122 a Terrassa, la B-500 de Tiana a Mollet i la BP-1221 a Matadepera. Fins a aquesta hora, s'alertava per neu i plaques de gel a la calçada a la C-25 entre Espinelves i el coll del Ravell a la C-17 a Vic, on s'ha restringit el pas de camions, a la C-58 a Viladecavalls i a l'N-141C a Calders.