Tallat l'Eix Transversal a Santa Coloma de Farners per neu i gel a la carretera

La calamarsada també ha obligat a tallar l'AP-7

La neu que cau aquest dilluns a la tarda a Osona i en alguns punts de la Selva continua dificultant la circulació a l'Eix Transversal en diversos trams, segons informa el Servei Català de Trànsit amb dades de les vuit del vespre.

Així, a la C-25 es necessiten cadenes a Espinelves i a Sant Hilari de Sacalm es produeixen 19 quilòmetres de retencions, hi ha restriccions per als vehicles de tercera categoria a Caldes de Malavella en sentit Lleida i a Santa Coloma en sentit Girona, on són desviats per la C-63. A més, a la C-17, es necessiten cadenes a Balenyà i hi ha restriccions per als vehicles de tercera categoria i hi ha 10 quilòmetres de retencions en els dos sentits a Vic. A la C-16, s'acumulen 8 quilòmetres a Vacarisses i 15 més a la C-59, a la zona de Moià.

Pel que fa les vies del Tarragonès afectades per la calamarsada, poc abans de les vuit del vespre encara hi havia vuit quilòmetres de retencions a l'AP-7 Torredembarra en sentit sud, sis a l'A-7 en els dos sentits i tres més a l'N-340, també en sentit sud.

Altres vies afectades per la neu són l'A-2, on hi ha restricció per als camions, la C-59, tallada a Sant Feliu de Codines i amb obligatorietat de cadenes entre Moià i l'Estany. Tampoc es pot circular per la BV-1221 a Matadepera ni per la BV-4024 a Bagà.

També, es necessiten cadenes són la C-28 a Alt Àneu, la B-520 entre Vic i Taradell, la BP-4313 entre Balsareny i Avinyó, la BV-4031 entre Castellar de n'Hug i Toses, la BV-5303 entre Tona i Sant Miquel, la BV-5305 entre Taradell i Sant Miquel, la BV-5306 entre Taradell i Malla, la N-141C a Calders, la C-142b per accedir al Pla de Beret i la GIV-5201 a Viladrau.