Veray burxa Madrenas perquè digui que ''rebutja'' la Fundació Princesa de Girona

La portaveu del PP també acusa l'alcaldessa d'oportunista amb el tancament del CAP Taialà

La regidora del PP a l'Ajuntament de Girona, Concepció Veray, ha demanat a l'alcaldessa Marta Madrenas que parli "clar" i digui obertament que "rebutja" que la Fundació Princesa de Girona (FPdGi) faci actes a la ciutat. En especial, l'entrega anual dels premis on hi assisteixen els reis d'Espanya.

Concepció Veray ha criticat que durant la reunió del patronat ni la tinenta d'alcalde Glòria Plana ni l'alcaldessa hagin donat cap explicació de les obres que es faran a l'Auditori durant l'estiu. De fet, aquest és el motiu que va exposar l'Ajuntament a la FPdGi per comunicar-los que a finals de juny no podrien celebrar l'entrega dels seus premis anuals al Palau de Congressos.

Veray ha dit que ha hagut de treure el tema en l'apartat de precs i preguntes, i que la resposta que se li ha donat evidencia "que s'han tret aquestes obres de la màniga". Segons la regidora del PP, els treballs són "una excusa", perquè en cap moment se'ls ha ensenyat el projecte i simplement se'ls ha dit que es tracta de fer "manteniment".

La portaveu del grup del PP sospita que, de fet, aprofitant que el Palau de Fires s'ha de reformar, i que està al costat de l'Auditori, el consistori vol fer passar una cosa per l'altra. "El Palau de Congressos s'hauria adaptat perfectament a aquestes limitacions, que en cap cas l'afectarien", ha dit.

Per això, Concepció Veray ha reclamat a l'alcaldessa que parli "clar" i que digui obertament que no vol que la FPdGi faci actes a la ciutat. "Que ens faci saber que els rebutja obertament", ha subratllat. I ha afegit: "I que no ens doni l'excusa d'unes obres que no coneixem, perquè ens trobem davant un altre exemple de la seva posició sectària i de ser una 'hooligan' de l'independentisme".

"Oportunisme" amb el CAP

D'altra banda, Veray també ha criticat Madrenas d'haver fet "oportunisme" a l'hora de vincular el 155 amb el tancament del CAP de Taialà durant els caps de setmana. L'alcaldessa va dir que s'oposava a la decisió de Salut, però que tenia les mans lligades perquè l'aplicació de l'article de la Constitució havia suposat que no hi hagués cap interlocutor polític al Departament amb qui poder parlar.

Veray, però, li ha retret que hagi fet unes declaracions "interessades" amb l'únic objectiu "'d'atiar aquell foc que tant li interessa". I aquí, la portaveu del PP li ha recordat a l'alcaldessa que, "exceptuant l'exconseller Comín", la resta de càrrecs del Departament amb qui reunir-se hi continuen essent.

I aquí, Veray els ha esmentat amb noms i cognoms: el gerent de la Regió Sanitària i director del Catsalut, Miquel Carreras; la directora general de Planificació en Salut del Departament, Pilar Magrinyà, i la directora d'atenció primària de l'IAS-ICS a Girona, la doctora Sara Rodríguez.

"Per tant, l'alcaldessa continua tenint els mateixos interlocutors avui que fa sis mesos, abans de l'aplicació del 155", ha dit Veray. La regidora, a més, també ha considerat que "no és tan mala notícia" que el 155 cessés el conseller Comín, "perquè era qui volia endur-se el Trueta a Salt". Per a la portaveu del PPC, allò que ha volgut fer Madrenas ha estat "tapar una decisió dels seus", perquè el tancament del CAP de Taialà durant els caps de setmana –ha precisat- "no és una decisió nascuda ahir", sinó "el govern de Junts pel Sí ja l'havia presa des de feia temps".