''Estem arran de costa i és estrany que nevi; m'ha sorprès''

Llagostera s'ha despertat amb una nevada que ha agafat per sorpresa als seus veïns

Llagostera, com moltes altres poblacions de les comarques gironines, s'ha despertat aquest dijous amb les primeres volves de neu de la temporada. I de fa molts anys. Perquè els veïns del municipi no recorden veure-hi neu des de la gran nevada del 2010.

"Feia molt de temps que no ho veiem i ens ha sorprès a tots. Aquell any hi va haver una gran nevada que ens va deixar molts dies sense llum i sense aigua. Esperem que ara això no passi", diu la Judith Martín. Aquest matí en veure els primers flocs ha decidit tornar de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), on treballa.

"El meu home m'ha trucat i per evitar riscos he decidit anar cap a casa", explica. També ha anat a recollir al seu fill petit a l'escola, tot i que el centre funcionava amb normalitat. Tots dos i altres nens han estat jugant aquest matí en un parc del municipi aprofitant la lleugera enfarinada que les precipitacions han deixat en aquesta població del Gironès.

La sorpresa ha estat compartida per altres veïns. El Nicolae, que fa més de deu anys que viu a Llagostera, diu que no esperava que tant a prop de la costa nevés. "M'ha sorprès i m'ha recordat a quan era petit a Romania", explica. Ell treballa a Santa Cristina d'Aro i diu que li fa una "mica de por" perquè no sap com estaran les carreteres quan hagi de tornar a casa.

L'Angustia Mejías també recorda la gran nevada de fa vuit anys. Diu que aquest cop va nevant bé i que espera que no es repeteixi aquella situació. "No és gaire normal que nevi aquí però a vegades passa. Si va passar llavors, pot tornar a passar", diu. De fet, recorda que en els darrers dies les precipitacions de neu s'han registrat a diversos punts de Catalunya i que "aquí" encara no havien arribat.