Txarango serà el cap de cartell del festival Ítaca el cap de setmana de Sant Joan

Surten a la venda les entrades d'aquests concerts

El festival Ítaca ha posat a la venda les entrades per al seu gran cap de setmana de concerts. El 22 i 23 de juny, l'Estartit tornarà a acollir l'Ítaca Sant Joan 2018. La plaça de la Llevantina tornarà a ser l'escenari escollit però l'espai s'adaptarà per millorar la comoditat dels espectadors.

El principal motiu és que els organitzadors preveuen un augment de públic, sobretot per l'actuació de Txarango (que tocarà a l'Ítaca per primer cop). La banda inaugurarà el cap de setmana musical el 22 de juny, una setmana abans que el grup organitzi el cinquè Clownia a Sant Joan de les Abadesses (Ripollès).

La primera nit de concerts la completaran Che Sudaka i Dr. Krápula. Els primers presentaran a la demarcació el seu nou treball, 'Almas rebeldes'. La banda és coneguda a nivell internacional per les seves referències musicals que transporten a la cúmbia, l'ska i el punk. Doctor Krápula actuarà a l'Estartit però també ho farà al Clownia. La banda colombiana portarà el seu rock i un repertori ple de lletres de conscienciació social i ambiental.

Germà Negre obre gira

La nit de la revetlla de Sant Joan pujaran a l'escenari quatre bandes del país. Ebri Knight presentarà el seu nou disc, 'Guerrilla', per primer cop a les comarques gironines. Una altra estrena serà la de Germà Negre, que aprofitarà l'actuació a l'Ítaca per iniciar la gira de presentació del seu darrer disc. Els Pachawa Sound i els lleidatans Koers completaran el cartell de bandes en directe.

Les dues nits de concerts acabaran amb una sessió de DJ que s'allargarà fins a la matinada. El divendres 22 serà torn de DJ Karlixx de Canibal Sound System. El dia de la revetlla, la festa es tancarà amb el DJ Gambeat Radio Bemba Sound System (baixista de Mano Negra).

L'ítaca Sant Joan és un dels plats forts de les propostes del festival. Per ara, a més dels d'aquest cap de setmana, ja s'ha desvetllat un altre dels noms de la programació: Maika Makovski, que actuarà el 16 de juny a l'Auditori Espai Ter de Torroella de Montgrí. Makovski pujarà a l'escenari acompanyada del Brossa Quartet de Corda de Barcelona, Pep Mula a la bateria i Pau Vals a la tromba.

El festival també ha anunciat la data de la pujada al Montgrí. Serà el proper 27 de maig quan es farà la setena edició d'aquesta particular activitat que inaugurarà l'Ítaca 2018.