La neu es deixa veure puntualment en cotes baixes a Girona

La cota es mou entorn als 200 metres però pot caure puntualment per sota

  • La nevada, a primera hora d'aquest matí a Romanyà de la Selva. ACN
    La nevada, a primera hora d'aquest matí a Romanyà de la Selva
    Fotos: ACN
  • La nevada, a primera hora d'aquest matí a Romanyà de la Selva. ACN
    La nevada, a primera hora d'aquest matí a Romanyà de la Selva
    Fotos: ACN
La neu s'ha deixat veure de manera tímida a primera hora del matí en algunes comarques del litoral de Barcelona i Girona com el Barcelonès, Maresme, Selva, Gironès i Baix Empordà, segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya. Per exemple, a Santa Cristina d'Aro i Llagostera la neu ha enfarinat el paisatge, tot i que no hi ha complicacions de mobilitat, i a Calella de Palafrugell han caigut algunes volves de neu però no ha arribat a agafar a la superfície. La cota, en principi, està situada als 200 metres passades les sis del matí, tot i que puntualment podria caure per sota. Tot i així, les precipitacions són febles i, segons el Servei Català de Trànsit, no consten afectacions viàries per la presència de neu o gel a les carreteres en aquesta zona i només hi ha les retencions habituals de cada matí d'entrada a Barcelona.

Mentrestant, encara queden tres carreteres tallades al Pirineu i Preprineu com a conseqüència del temporal de principis de setmana i en una desena de vies més cal circular amb cadenes.

Pel que fa el transport públic, FGC informa que el servei es duu a terme amb normalitat i a Rodalies tampoc consten incidències.

Les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya indiquen que la cota de neu es pot situar entorn dels 200 metres, si bé no es descarta que en moments de xàfec pugui arribar a nevar fins a nivell de mar al litoral central i a l'Àrea Metropolitana de Barcelona, la qual cosa pot comportar afectacions a la xarxa viària.

Les precipitacions localment podrien ser de neu granulada i es podrien acumular més de 2 centímetres per sobre de 400 metres. A la tarda les nevades es desplaçarien cap al litoral de Tarragona.