Quatre carreteres continuen tallades i en una quarantena més es necessiten cadenes

La circulació ferroviària segueix interrompuda entre Ripoll i Puigcerdà

Quatre carreteres del Pirineu i del Prepirineu continuen tallades aquest dimarts al matí com a conseqüència de les nevades que han caigut des de diumenge, segons informa el Servei Català de Trànsit. Les vies per on no es pot circular són la BV-4024 de Bagà a Coll de Pal, la C-28 de Naut Aran al Port de la Bonaigua, la GIV-4016 de Toses a Planoles i la GIV-5201 de Viladrau a Sant Marçal del Montseny. A més, la BV-5114 a Campins es troba tallada al quilòmetre 20 només. A la demarcació de Barcelona, hi ha quinze carreteres on es necessiten equipaments, al Pirineu de Lleida se'n necessiten en dinou i a la de Girona en nou. A més, la circulació de camions està restringida a l'N-260 entre Montferrer i Castellbò i Soriguera, entre Pont de Suert i Sarroca de Bellera i entre Ribes de Freser i Fontanals de Cerdanya. Pel que fa la circulació ferroviària, continua interrompuda entre Ribes de Freser i Puigcerdà.

Segons el Servei Català de Trànsit, al túnel del Cadí i de Vielha ja no hi ha restriccions per circular i es pot fer sense cadenes.

Aquest dimarts la matí, els trens de l'R3 de Rodalies seguien sense circular entre Ripoll i Puigcerdà per les adverses condicions meteorològiques. D'aquesta manera, els tren amb sortida a les 6.17h i 07.29h de Puigcerdà i arribada a l'Hospitalet de Llobregat a les 09.09h i les 10.33h ha iniciat el seu recorregut a Ripoll, mentre que el comboi amb sortida de l'Hospitalet a Llobregat a les 06.14h i arribada a La Tor de Querol a les 09.40h ha finalitzat el seu recorregut a la capital del Ripollès.

Segons informa Protecció Civil, aquest matí s'ha revisat l'estat de la línia i s'estava pendent del pas de les màquines llevaneu per poder restablir el servei. Per la seva banda, fonts de Renfe han explicat que els trens ja circulen fins a Ribes de Freser, de manera que el tram afectat ara és de Ribes de Freser a Puigcerdà. En aquest cas, no es presta servei alternatiu per carretera per la restricció del vehicles pesats a la Collada de Tosses.