Arriba a judici el cas dels dos pit bull que van atacar un veí de Llagostera

La víctima va patir ferides greus al braç i la cara

El cas dels dos pit bull que van atacar un veí de Llagostera (Gironès) i li van provocar ferides greus ha arribat aquest dilluns a judici. Els fets van tenir lloc el març del 2016 a la urbanització Selva Brava.

La víctima, un home jubilat, va anar a ajudar una veïna a obrir la porta de la seva parcel·la i els dos gossos se li van llançar al damunt. "En qüestió de segons ja els tenia a sobre; només vaig poder posar el braç per cobrir-me", ha relatat l'afectat.

Els dos gossos li van provocar ferides greus a la cara i pràcticament li van arrencar la carn del braç. L'acusació particular reclama que el jutjat condemni la veïna per un delicte de lesions per imprudència, perquè sosté que la parcel·la on vivien els gossos perillosos no tenia prou mesures de seguretat. Al judici no s'ha concretat cap demanda d'indemnització perquè això es dirimirà a part, per la via civil.

L'atac dels dos pit bull derivarà en dos processos judicials: un de penal (per decidir si hi ha delicte al darrere) i un altre de civil (per fixar les indemnitzacions). Avui la primera de les parts –la penal- ha arribat a judici al Jutjat d'Instrucció Número 3 de Girona.

El cas va tenir lloc l'11 de març del 2016. Aleshores, la propietària dels dos gossos els havia portat a viure a casa la seva mare, situada en una parcel·la de la urbanització Selva Brava. Al judici d'aquest dilluns, però, no s'han presentat ni l'una ni l'altra. Només ho ha fet el seu advocat, Carles Monguilod.

Durant la vista, la víctima ha explicat què recordava de l'atac. Ha dit que viu just al costat de la parcel·la on hi havia els gossos perillosos i que, aquell dia, la dona li havia demanat ajuda. "Em va dir que necessitava sortir però que no podia treure el cotxe, perquè la filla se li havia endut les claus", ha declarat.

L'home va ajudar-la a aixecar la porta de la tanca perquè pogués sortir amb el cotxe i, després, ell i la dona van tornar-la a posar a lloc. Abans de marxar, però, la mare va entrar un moment a la casa. I va ser aleshores, ha explicat la víctima, quan els dos gossos van sortir "disparats" de l'interior i se li van llançar al damunt.

"Qüestió de segons"

"En qüestió de segons ja havien saltat la porta, m'havien llançat a terra i m'atacaven", ha relatat el veí de Llagostera. Un dels pit bull li va mossegar el braç esquerre (que l'home, en un acte reflex, fa servir per cobrir-se). L'altre, li va clavar queixalades a les orelles i a la cara.

La víctima ha explicat que la dona va intentar ajudar-lo (de, fet els gossos també la van mossegar a ella) i que es va posar a cridar demanant ajuda als veïns. Arran de l'atac, l'home va haver d'ingressar d'urgència al Trueta, on va passar-se un mes i mig hospitalitzat. Ha passat per vuit operacions, li van haver de fer nombrosos punts de sutura (al braç, al cap i a les orelles) i pràcticament ha perdut la mobilitat de la mà esquerra.

Durant el judici també han declarat diversos agents de la Policia Local de Llagostera que van anar a lloc i un veí que va presenciar l'atac des de casa seva.

2.160 euros de multa

L'acusació particular reclama una condemna per un delicte de lesions per imprudència menys greu. Sol·licita que se li imposi una multa de 2.160 euros a la dona que vivia a la parcel·la –a la seva filla no- perquè el lloc no complia les mesures de seguretat per tenir-hi gossos perillosos.

La defensa, per la seva banda, sol·licita l'absolució. Sosté que la mare no tenia cap responsabilitat (perquè la propietària dels dos pit bull era la seva filla) i recorda que, tot i que es va obrir un expedient administratiu sobre les mesures de seguretat, al final es va acabar arxivant.

Amb independència que hi hagi condemna o no, però, la víctima té clar què n'espera del judici. "Allò que desitjaria és que una persona que té aquesta mena de gossos, que són molt perillosos, tingui en compte les mesures de seguretat", diu el veí de Llagostera. "A mi ja m'ha passat, però imagina't si els animals haguessin enganxat una criatura", conclou, lamentant que cap de les dues dones li ha demanat perdó ni l'ha anat a veure durant aquest temps.