Els polítics també decideixen el 25A

José Montilla (PSC) i Albert Rivera (C's) entre els ciutadans cridats a les urnes

A banda d'Ausàs i Huguet, diran 'sí' a la independència el president del Parlament Ernest Benach, tal i com explica en l'entrevista a directe!cat. També participaran en el 25A la diputada i alcaldessa de Santpedor, Laura Vilagrà, Pere Aragonès (Pineda), J.M. Freixanet (Olost), M.Àngels Cabasés (Lleida),Marta Cid (Amposta), Marina Llansana (Igualada), Carmel Mòdol (Lleida), Alfons Quera (Agullana) i Maria Mercè Roca (Girona).

Entre les files de la federació nacionalista, setze diputats es mobilitzaran per votar i donar suport a les consultes sobre la independència. Entre ells, Jordi Turull (Parets del Vallès), Elena Ribera (Girona), Meritxell Ruiz (Reus), Josep Lluís Cleries (Vallirana), Montserrat Ribera (Guardiola de Berguedà), Marta Alòs (Lleida), Dolors Batalla (Valls), Joan Morell (Pineda), Carles Pellicer (Reus), el candidat de CiU per la demarcació de Lleida Albert Batalla (La Seu d’Urgell), el candidat per Girona Santi Vila (Figueres), Agustí López (Sort), el portaveu de CiU a l'Ajuntament de Lleida, Carles Puigdemont (Girona) Anna Miranda (Lleida), el secretari general d'Unió Josep M. Pelegrí (Lleida) i Josep Grau (Mollerussa).

Dos diputats ecosocialistes també poden participar en les consultes aquest diumenge, Laura Massana (Manresa) i Daniel Pi (Reus).