Blanes inicia les obres del Pla de Barris a Sa Massaneda i S'Auguer

Suposa una inversió de gairebé 2,5 MEUR

Blanes (Selva) ha iniciat aquest dimecres les obres del Pla de Barris als veïnats de Sa Massaneda i S'Auguer, que compten amb un pressupost de 2.490.635 euros. La intervenció serà integral i inclourà millores urbanístiques però també activitats de caire cultural i social. La primera fase dels treballs se centrarà en les infraestructures d'aigua i clavegueram i, posteriorment, s'abordarà la renovació de paviments i l'adequació d'espais públics. La iniciativa, finançada al 50% amb la Generalitat, també oferirà ajuts a la rehabilitació de façanes i coberts. L'actuació busca donar valor i "dinamitzar" aquests dos barris del centre del municipi. El projecte inicial elaborat l'any 2010 estava valorat en 9 MEUR però l'Ajuntament l'ha "adaptat" a les actuals capacitats financeres. La previsió és que els treballs estiguin enllestits en un termini d'un any i mig.
 
L'empresa adjudicatària dels treballs ha iniciat avui les obres a Sa Massaneda i les continuarà a S'Auguer. A nivell urbanístic, un dels principals objectius passa per millorar els serveis, la recollida d'aigües pluvials, el clavegueram i la pavimentació dels carrers amb calçada única i sense voreres.

Inicialment, el projecte estava valorat en 9 MEUR però l'Ajuntament ha decidit "adaptar-lo" a la capacitat financera municipal. I és que la intervenció està finançada en un 50% pel consistori i un 50% per la Generalitat. L'actuació compta ara amb un pressupost de gairebé 2,5 MEUR.

La voluntat és revitalitzar aquests veïnats, millorar-ne l'espai públic però també fer-hi una intervenció integral a tots els nivells. Per això, es recolzaran programes de promoció cultural que fomentin la integració i participació dels veïns a tota l’àrea. En diversos locals, s'hi faran tallers contra el racisme i el masclisme però també d'orientació laboral.

El projecte també inclou subvencions per a la rehabilitació de façanes, cobertes i per a la millora de l'accessibilitat als edificis. En total, s'hi destinarà una partida de 150.000 euros.