La Diputació elaborarà un inventari dels cementiris gironins

Actualitzarà i informatitzarà les dades dels difunts

La Diputació de Girona elaborarà un inventari dels cementiris dels diferents municipis de la demarcació. Aquesta és una de les mesures incloses en el programa pilot del futur Pla de Serveis d'Assistència als pobles per a la gestió dels seus serveis funeraris. El projecte s'iniciarà a Espolla (Alt Empordà) i Ullastret (Baix Empordà) durant els propers mesos i, posteriorment, s'oferirà a la resta de municipis de les comarques gironines.

L'objectiu és disposar de dades actualitzades i informatitzades dels difunts i titulars de les unitats d'enterrament. El programa també preveu crear una aplicació informàtica de gestió dels cementiris, assessorament jurídic i tècnic i elaborar estudis dels costos de manteniment d'aquests espais, entre d'altres.

El vicepresident de l'ens, Fermí Santamaria, ha remarcat durant la presentació del projecte que la voluntat de la Diputació és "donar suport" als pobles gironins. Especialment, ha dit, "als que disposen de menys recursos humans i econòmics per tal que tots els ciutadans disposin d'uns serveis públics de qualitat".