600.000 euros per arreglar les dunes de les platges de Castelló, Sant Pere Pescador, Torroella i Pals

Les obres acabaran a la primavera

La Generalitat ha iniciat els treballs de recuperació i protecció dels sistemes dunars de les platges de Castelló d'Empúries, Sant Pere Pescador (Alt Empordà), Torroella de Montgrí i Pals (Baix Empordà). Les obres, que tenen un pressupost de 600.000 euros, es financen amb fons FEDER i busquen frenar la degradació d'aquestes zones, recuperar-ne la morfologia, eliminar flora invasora i recuperar els hàbits de vegetació autòctona. La previsió és que l'actuació s'enllesteixi aquesta primavera.
 
A la costa empordanesa, l'impacte humà de les urbanitzacions i el gran flux de visitants ha canviat històricament el transport i la sedimentació de la sorra així com els moviments propis que tenen els sistemes dunars. Això ha provocat, a la vegada, fenòmens erosius.
 
Per fer front a aquesta situació, la Generalitat s'ha marcat com a prioritat la recuperació de les morfologies d'aquests paratges. La situació, a més, afecta algunes espècies com el corriol camanegre, que té en aquestes platges les principals poblacions reproductores del litoral gironí.

Entre les mesures que s'estan adoptant, hi ha la instal·lació d'un acordonament que dissuadeixi el pas de les persones. També es reforçarà la vegetació autòctona, s'eliminaran espècies invasores i s'hi col·locarà senyalització informativa.