Jutgen un 'narco' de la Jonquera que va violar a un client per delatar-lo a la policia

El fiscal també acusa el seu germà per un delicte contra la salut pública

Un narcotraficant de la Jonquera (Alt Empordà) s'enfronta a 20 anys de presó i 2.720 euros de multa acusat de violar un client que l'havia delatat a la policia. Els fets es remunten a l'agost de 2015. Segons l'acusació pública, la víctima va anar a comprar dos grams de cocaïna a casa de l'acusat i del seu germà.

Quan marxava del pis, es va adonar que la droga era de "baixa qualitat" i va tornar per reclamar que li canviessin la substància. Els dos germans el van fer fora del pis clavant-li un cop de puny. El client va avisar la policia, que va anar fins a l'habitatge però no van poder identificar-hi ningú. Unes hores més tard, el principal acusat va trucar la víctima per telèfon i li va dir que tornés, que li donarien "millor material".

Un cop allà, però, mentre dues persones no identificades el subjectaven, el processat el va violar mentre li deia: "Això és per xivar-te a la policia". El segon acusat s'enfronta a 6 anys de presó i 2.000 euros de multa per un delicte contra la salut pública.

L'escrit d'acusació de la fiscalia detalla que cap a les set del matí del 20 d'agost del 2015 la víctima va anar a un pis, propietat dels dos acusats, situat a la carretera N-II al seu pas per la Jonquera. Es tractava d'un habitatge on acudia "habitualment" per comprar-hi droga. Aquell dia, va comprar dos gram de cocaïna per 120 euros.

Tot i això, abans de sortir al carrer, va voler "comprovar" la puresa de la droga. "En adonar-se que era de baixa qualitat, va tornar a l'habitatge per exigir que li canviessin", exposa el fiscal. Els dos germans i un tercer no identificat s'hi van negar, li van propinar un cop de puny al nas i el van fer fora de casa.

Aleshores, la víctima a decidir trucar a la policia. Tot i que una patrulla de seguretat de la comissaria de la Jonquera van anar fins a l'immoble indicat, no van poder identificar qui hi havia a dins.

Per revenja

Unes hores més tard, cap a les nou del matí, el client va rebre una trucada telefònica. Els traficants li deien que tornés al pis, que li donarien "millor material".

Quan hi va arribar, però, es va trobar amb el principal acusat acompanyat de dues persones no identificades. Aquests dos, el van copejar per tot el cos mentre l'acusat li ensenyava un ganivet de grans dimensions. Finalment, el van empènyer contra el sofà. "Subjecteu-me'l, que me'l follo", exposa el fiscal que va dir en aquest moment el principal acusat.

Segons el fiscal, mentre els dos homes no identificats subjectaven la víctima pels canells i les cames i li van abaixar els pantalons i els calçotets. "L'acusat el va penetrar per via anal de manera reiterada mentre li deia: "Això és per xivar-te a la policia"", continua l'escrit d'acusació.

Com a conseqüència de l'agressió, la víctima va patir lesions consistents en fissures, hematomes i contusions, a més de dolor a la zona lumbar.

Dies més tard, el 25 d'agost, la policia va fer un escorcoll al pis on els dos germans traficaven. Hi van trobar diners en efectiu amagats en diferents llocs, 80 grams de haixix i 1,3 grams de cocaïna. La droga té un valor de 1.193,81 euros.

Per aquests fets, la fiscalia atribueix al principal acusat un delicte contra la llibertat sexual per agressió sexual amb penetració, un delicte contra la salut pública i un delicte lleu de lesions. Demana que el condemnin a 20 anys de presó i a pagar una multa de 2.720 euros. Al seu germà únicament l'acusa de traficar amb droga i sol·licita 6 anys de presó i 2.000 euros de multa. En matèria de responsabilitat civil, xifra la indemnització per a la víctima en 5.000 euros. La defensa vol l'absolució.

Els dos processats s'havien d'asseure al banc dels acusats de la secció tercera de l'Audiència de Girona aquest dijous però el judici s'ha suspès perquè un dels dos no s'ha presentat i tampoc han respost a la citació dos testimonis. Es preveu que es torni a jutjar al maig.