Llibertat provisional pel detingut a Tossa per retenir una dona i agredir-la sexualment

La interlocutòria diu que els indicis contra l'arrestat "no passen de simples suposicions"

El Jutjat d'instrucció 4 de Blanes ha deixat en llibertat provisional el veí de Tossa de Mar (Selva) detingut aquest dilluns per haver retingut una dona a l'interior del seu pis i agredir-la sexualment. La interlocutòria dictada pel jutge sosté que els indicis que hi ha contra l'arrestat tenen "certa debilitat" i, en gran part, "no passen de simples suposicions". En aquest sentit, argumenta que la declaració de la víctima ha incorregut en "diverses contradiccions" sobre la relació que mantenia amb l'investigat. A més, també detalla que el company de pis no va veure cap dels fets denunciats. El jutjat ha denegat l'ordre de protecció sol·licitada per la víctima. La causa està oberta per delictes de detenció il·legal, agressió sexual i robatori amb violència.
 
La detenció va tenir lloc dilluns cap a dos quarts de set de la tarda. L'arrestat, un marroquí de 50 anys amb antecedents, havia conegut la víctima feia poques setmanes. La dona, un alemanya de 39 anys, havia arribat a Tossa de Mar buscant feina i el detingut li va oferir anar-se'n a viure a casa seva, un pis que compartia amb un tercer.

Després d'unes setmanes, la denunciant va fer arribar una nota per escrit al company de pis demanant-li ajuda i li explicava la seva situació. Segons relatava, el detingut la tenia retinguda al pis, no la deixava sortir al carrer i l'havia agredit sexualment. El company de pis va alertar la Policia Local i agents d'aquest cos van anar fins al domicili, van alliberar la dona i van arrestar l'home.

El sospitós ha passat aquest dimecres a disposició del Jutjat d'instrucció 4 de Blanes. A la compareixença, la fiscalia ha sol·licitat que l'arrestat ingressés en presó preventiva mentre que la defensa ha demanat que sortís en llibertat provisional. Finalment, el jutge ha resolt deixar-lo en llibertat amb l'obligació de comparèixer quan el citin. A la interlocutòria argumenta que, fins al moment, "no apareixen motius de suficient entitat com per considerar-lo responsable d'aquests fets".

Per aquest motiu, ressalta que "no sembla convenient limitar un dret constitucional de primer ordre com és el de la llibertat". La resolució recull que "no existeix rastre físic" d'agressió sexual, més enllà de "cert morat" al coll. "No sembla suficient per acreditar completament la violació denunciada", subratlla el jutge.

També destaca que el relat de la dona ha incorregut en "contradiccions" a l'hora, per exemple, d'explicar el tipus de relació que tenia amb el denunciat. A més, afegeix que el company de pis que va posar el cas en coneixement de la policia tampoc va veure res estrany o que el fes sospitar durant la convivència.

En relació al delicte de detenció il·legal, la interlocutòria assenyala que l'única rova que hi ha és la declaració de la dona i que ella mateixa ha reconegut que els panys no tenien cadenat.

El jutjat també ha denegat l'ordre de protecció sol·licitada per la víctima. "No sembla convenient una restricció de drets constitucionals com el que comporta una ordre d'allunyament sense una base que justifiqui suficientment la mesura", argumenta el jutge que afegeix que no s'han apreciat "uns riscos cap a la víctima" que s'hagin d'evitar.

Finalment, la interlocutòria recull que no hi ha risc de fugida. "No sembla probable que l'investigat pugui evadir-se de l'acció de la justícia tenint en compte el seu arrelament i la seva residencia legal des de fa 15 anys", conclou.