Mor Carme Mateu, presidenta i mecenes del Festival Castell de Peralada als 81 anys

Ho ha anunciat el Grup Peralada aquest matí

El Grup Peralada ha anunciat avui la mort de Carme Mateu a l'edat de 81 anys, qui era presidenta i mecenes del Festival Castell de Peralada que enguany celebrarà la seva 32ena edició.

Mateu va néixer a Barcelona el 28 de febrer de 1936, educada en el si d'una família amb tradició empresarial i industrial. Va cursar estudis d'art i decoració que eren la seva afició preferida, i des de molt jove va mostrar la seva fascinació de cultura i la música. Gran viatgera que mai va deixar de lloar la seva ciutat natal. Hereva d'una saga familiar, apassionats pel col·leccionisme i l'art. La major joia del seu patrimoni és el Castell de Peralada, un monument del segle XIV, i el seu conjunt històric-artístic, l'església, convent i claustre que avui alberga dos museus les col·leccions de la família.

Casada amb Artur Suqué i mare d'una filla i dos fills, Isabel, Javier i Miquel, els que segueixen al capdavant de l'empresa familiar, el Grup Peralada.

Festival Castell de Peralada

El projecte cultural de més envergadura és sens dubte el Festival Castell de Peralada, el qual durant les últimes dècades s'ha erigit com a lloc de trobada durant el període estival i un espai on han acudit diferents personalitats com Lady Di, la Reina Sofia i per on han actuat artistes com Plácido Domingo, Montserrat Caballé, Josep Carreras, Rudolf Nuréyev, Roland Petit, Joan Manuel Serrat, Calixto Bieito, Mario Gas, Teresa Berganza, Ángel Corella, Jaume Aragall, Julio Bocca, Jonas Kaufmann i Juan Diego Flórez, amb els que mantenia una molt bona amistat.

La seva passió per l'òpera i la dansa han fet que durant més de 30 anys hagi actuat com a principal mecenes de la lírica i les arts escèniques d'aquest país, catapultant al Festival com un esdeveniment internacional que milers de persones esperen any rere any per anar a gaudir de la seva música i entorn.

En aquests últims anys, Carme Mateu va rebre diferents guardons com la Medalla d'Or del Cercle del Liceu, la Creu Sant Jordi, concedida pel president de la Generalitat de Catalunya i que aquest febrer vinent havia d'anar a recollir la Medalla d'Or del Mèrit a les Belles Arts, concedides pel Consell de Ministres.