ERC de Girona denuncia l'increment de preu dels pisos de lloguer

Els republicans acusen el govern municipal de no fer res

ERC-MES ha denunciat avui la “inacció” del govern de Girona davant de la dificultat d’accedir a un pis de lloguer. Maria Mercè Roca ha explicat que segons dades oficials provinents de  l’Incasòl, “la mitjana del preu del lloguer a la ciutat de Girona ha passat en cinc anys de 471 euros a 560 euros, fet que significa un 19% més en un context on els salaris es mantenen més o menys igual”. En un sentit similar, la portaveu de la coalició ha apuntat a “un evident problema de manca d’oferta que, a part de pressionar els preus a l’alça, converteix la recerca de pis en una tasca quasi impossible”.

Precisament ahir es va celebrar una reunió de la Taula de Coordinació Local pel Dret a l’Habitatge, on va assistir el regidor d’ERC-MES Martí Terés. L’edil ha denunciat avui “la desídia del govern amb aquesta problemàtica: un exemple és que l’estudi de mobilització dels pisos buits el van presentar ahir però està enllestit des de fa quasi un any”. Terés ha lamentat que el govern “vagi tard amb la mobilització dels pisos buits però també amb el conjunt del Pla Local d’Habitatge, que va pactar amb nosaltres per l’aprovació dels pressupostos de 2016 i havia d’estar enllestit al setembre d’aquell any”.

D’entre les propostes que el regidor Terés va proposar a la Taula, destaquen la construcció d’habitatge de lloguer mitjançant empreses pròpies o cooperatives sobre cessió de sòl públic o que el Pla Local d’Habitatge s’elabori a escala d’àrea urbana, doncs “no té sentit centrar-nos en els límits administratius de la ciutat quan les dinàmiques de mercat de Girona estant estretament enllaçades amb les dels municipis tangents”.

Pisos turístics

Al seu torn, Maria Mercè Roca va assistir també ahir a una reunió de la plataforma “Més barri”, preocupada per l’auge dels pisos turístics. La cap de l’oposició ha declarat que “el propi estudi municipal sobre la mobilització dels pisos buits explica que el fenomen dels pisos turístics té un impacte evident en el parc d’habitatge residencial, i és un element més que contribueix a dificultar l’accés al lloguer”. La regidora ha lamentat que el govern rebutgés la moció per actuar davant d’aquest fenomen, i ha assegurat que “cal dibuixar un projecte de futur per al Barri Vell que no té l’actual govern de Girona, un model que permeti l’equilibri entre visitants i residents i que garanteixi, a llarg termini, que la ciutadania pugui seguir vivint al centre històric”.