L'acusat que s'enfronta a 23 anys de presó tenia la parella controlada i sotmesa segons els psicòlegs

El judici queda vist per a sentència

Vist per a sentència el judici contra un acusat que s'enfronta a 23 anys de presó per haver fet viure un calvari a la seva exparella entre el febrer i el juny del 2015. Aquest dimarts han declarat els psicòlegs de l'Equip d'Assessorament Tècnic Penal que van avaluar l'estat de la víctima i, també, el de la seva filla que havia conviscut amb l'acusat.

Segons han detallat els psicòlegs, el relat de la víctima és creïble. "Volia escapar però el control i el sotmetiment li ho impedien", han explicat. Els psicòlegs assenyalen que aquest tipus de reaccions és habitual en casos de maltractaments fins a arribar al punt d'accedir a mantenir relacions sexuals "per obligació". "No són viscudes ni amb satisfacció ni de forma voluntària", han explicat, sinó per evitar un mal major.

Els psicòlegs han assenyalat que la dona tenia simptomatologia ansiosa i que va seguir un tractament psicoterapèutic i les pautes fixades pel Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD). "Tenia molt patiment i ansietat perquè li feia por que li fes mal a la filla i a ella mateixa", han afegit. Segons els especialistes, la dona va patir una situació de "control i dominació" per part de l'ara acusat, que sinó reaccionava "de manera violenta".

Aquest dimarts també han declarat la mare, la germana i el cunyat de l'acusat que neguen que portés una navalla a sobre habitualment i asseguren que la relació amb la víctima i amb la seva filla les vegades que havien coincidit era "normal".

Fiscalia i acusació particular han mantingut l'acusació pel reguitzell de delictes pels quals l'acusen. El processat s'enfronta a una condemna global de 23 anys de presó per maltractament, agressió sexual, amenaces, coaccions, injúries i vexacions. Les acusacions sostenen que el processat controlava la dona en tot moment, se'n burlava, l'amenaçava amb fer-li mal a ella o a la seva filla, no la deixava sortir de casa i l'obligava a mantenir relacions sexuals contra la seva voluntat.