Detingut a Blanes per entrar a robar en un domicili mentre els seus propietaris dormien

Els Mossos van recuperar tots els objectes sostrets

Agents dels Mossos d’Esquadra van detenir el 19 de gener, a la mateixa població, un jove de 23 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Blanes (Selva), com a presumpte autor de dos robatoris amb força a interior de domicili, un d’ells en grau de temptativa.

Pels voltants de les sis i mitja del matí una patrulla dels mossos de la comissaria de Blanes va rebre l’avís, a través del telèfon d’emergències 112, per adreçar-se a un pis de la població, ja que la seva propietària alertava que hi havia un home robant.

Els agents, que estaven fent tasques de seguretat ciutadana, s’hi van adreçar immediatament. En arribar al lloc, la propietària va explicar als mossos que mentre estava dormint un soroll l’havia despertat. En aixecar-se, va veure un home a l’interior del seu pis que, en ser sorprès, va fugir pel balcó baixant pels conductes dels desaigües.

Una estona més tard, els mossos van localitzar, al mateix carrer, un sospitós que en veure la patrulla va intentar fugir. Els agents el van interceptar i detenir. En l’escorcoll li van localitzar una tableta, un anell d’or i diamants i moneda estrangera, entre altres.

Amb posterioritat a la detenció els mossos van saber que el lladre també havia sostret el telèfon mòbil de la propietària. Els policies el van recuperar a les escombraries del lavabo d’un bar de Blanes després que el lladre el llencés en la fugida.

Al detingut també se’l relaciona amb un altre robatori que s’havia produït a poca distància amb al mateix modus operandi. En aquesta ocasió el lladre va ser enxampat pels propietaris i va fugir sense sostreure res, provocant danys en una barana del balcó de l’habitació.

El detingut, a qui li consten nombrosos antecedents per fets similars, va passar el dia 22 de gener a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Blanes, el qual en va decretar el seu ingrés a presó.