Reunió demà amb els treballadors de Port Ainé i Espot després del primer cap de setmana de vaga

Ticó diu sentir-se "estranyat" davant la convocatòria i fa una "crida a la reflexió"

El president de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), Enric Ticó, té previst reunir-se aquest dimarts a Barcelona amb els representants dels treballadors de les estacions d'esquí de Port Ainé i Espot (Pallars Sobirà), per tal que aquests li exposin els motius de la vaga convocada des d'aquest passat cap de setmana i durant els propers dissabtes i diumenges fins a finals del mes de març.

En aquest sentit, ha dit que se sent "estranyat i gens d'acord" amb la decisió presa, al·legant que el diàleg amb els representants sindicals sempre ha estat "permanent".

Des de l'estació de La Molina (Cerdanya), que ha visitat aquest dilluns per signar un conveni de col·laboració amb la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona, també ha volgut fer una "crida a la reflexió" sobre l'impacte que té una aturada d'aquest tipus, tant per a la companyia com, sobretot, pel territori.

Ticó ha dit que tots els treballadors de FGC es basen en un únic conveni col·lectiu, al qual la plantilla de les estacions d'esquí pallareses es van incorporar fa dos anys. Els representants sindicals, però, demanen que s'equiparin els salaris i les categories, tant entre els companys de la mateixa instal·lació com amb els de la resta de les que estan gestionades per la companyia. A més, volen que es redueixi en 38 hores el còmput de les que duen a terme anualment i que es gratifiqui per desenvolupar una feina considerada perillosa i/o de responsabilitat, entre d'altres. El primer cap de setmana de vaga ha tingut un seguiment superior al 80% a Port Ainé i de poc més del 3% a Espot, que ha funcionat amb normalitat. Entre tots dos complexos han rebut 3.170 esquiadors, sobretot a Espot. Mentre, a Port Ainé s'ha ofert un descompte del 50% en el preu del forfait per tal de minimitzar les conseqüències de l'aturada entre els seus visitants.

Col·laboració entre FGC i els hostalers gironins

El president de Ferrocarrils de la Generalitat i el de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, Antoni Escudero, han renovat aquest dilluns el seu conveni de col·laboració, que per primer cop permet als seus associats oferir un 2x1 per la compra de forfets a les estacions d’esquí d’Espot, Port Ainé, La Molina, Vall de Núria i Vallter 2000, durant la temporada d’esquí 2018 i de dilluns a divendres (a excepció dels ponts, Setmana Santa i festius). Mentre, la resta de dies tindran un descompte d'un 10%, tant a les estacions com per la compra de tiquets pel cremallera de Vall de Núria, el Telecadira de Vallter, el Bike Park, el Telecabina de La Molina i en el parc lúdic de Port Ainé.

Ticó ha explicat que per primer cop s'ha formalitzat un acord similar amb la Federació d'Hostaleria de Lleida i s'ha mostrat satisfet pel volum d'esquiadors que acull el complex de la Molina. En aquest sentit, ha dit que el 2017 es va tancar amb un creixement del 38% i que aquest 2018 s'ha iniciat incrementant-ne prop d'un 20% més. Les dades les ha donat a conèixer entre els 240 assistents a la 9a trobada d'esquiadors, organitzada per l’Associació de Bars i Restaurants de la Cerdanya amb la col·laboració de la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona, que s'ha iniciat amb un esmorzar.