L'Espai Ter de Torroella de Montgrí programa 35 espectacles durant el primer semestre d'aquest any

L'equipament va tancar el 2017 amb 56.000 usuaris

Fins a 35 propostes artístiques, dotze de les quals aniran adreçades als centres educatius de la comarca. Aquesta és la programació que l'Espai Ter ha presentat aquest divendres i que s'iniciarà el proper 4 de febrer.

L'equipament va tancar l'any passat amb xifres positives i s'ha marcat com a objectiu convertir en una "experiència cultural" l'estada al teatre.

La programació s'iniciarà amb una obra teatral però oferirà diverses propostes musicals amb la mirada posada als clàssics. El cicle de concerts de la Xarxa de Músiques de Catalunya oferirà l'actuació del Trio Kaukokaipuu (el proper 14 de febrer), la de la pianista Maria Canyigueral (el 18 de març) i l'òpera de butxaca en català, La Serva Padrona (el proper 18 de febrer). La Jove Orquestra Nacional de Catalunya també hi serà present el proper 25 de març.

El cicle cultural també vol retre homenatge a les grans orquestres del país i a la cobla. Per això, s'hi ha convidat l'Orquestra Maravella (el proper 4 de març) i l'Orquestra Selvatana (que farà un concert el 25 de març). A més i amb motiu del centenari del naixement del músic i compositor Ricard Viladesau, la Cobla Sant Jordi ha gravat un doble CD de sardanes, que es presentarà en un concert el 10 de març.

La Cobla Bisbal Jove estrenarà al maig, amb una coproducció de l'Espai Ter, l'espectacle familiar 'Ssshhtt!!', que es podrà veure el 19 de maig i que reivindicarà la cobla.

Una de les novetats d'enguany serà la incorporació d'un concert del 'Black Music Festival', que portarà a Torroella Shirley Davis & The Silverbacks el proper 2 de març en un concert que transformarà l'Espai Ter en una sala de jazz.

En el marc de les Trobades de Música Mediterrània i en col·laboració amb el Museu de la Mediterrània, Clara Peya presentarà el seu treball 'Oceanes', un homenatge a les dones de la Mediterrània" que es podrà veure el proper 14 d'abril.

Mazoni serà un dels grups que pujarà a l'escenari interactuant amb músics turcs el 21 d'abril i el 13 de maig l'equipament acollirà un musical de l'Escola de Música Moderna de Girona protagonitzat per vint joves actors i una orquestra de jazz.

D'altra banda, l'auditori compartirà un any més un dels concerts del Festival Ítaca de la mà de la compositora i actriu Maika Makovski & Brossa Quartet Corda, que pujarà a l'escenari el proper 16 de juny.

En l'àmbit teatral i banda de l'obra de Belbel, l'espai també posarà en escena 'Tortugues: la desacceleració de les particules', de Clàudia Cedó; 'No anem bé', de Jordi LP o 'Wohnwagen' de Rémi Pradère.