El vent obliga a interrompre la circulació de trens entre Puigcerdà i la Tor de Querol

Protecció Civil ha rebut prop de 200 trucades fins a dos quarts de deu del matí

El vent ha obligat a interrompre la circulació de l'R3 entre Puigcerdà i la Tor de Querol de la línia 3, un tram que fins ara es cobria amb limitacions de velocitat però que finalment s'ha optat per cobrir per carretera. A la resta de la línia, però, es presta el servei habitual. D'altra banda, el servei entre l'Ametlla de Mar i Mont-roig continua tallada davant la previsió de vents superiors als 120 km/h i també s'ha establert un servei alternatiu en bus entre l'Ametlla i Cambrils pels trens de Llarga Distància entre L'Aldea i Tarragona. A més aquestes circumstàncies meteorològiques provocaran limitacions de velocitat a la zona de la demarcació de Tarragona el que provocarà retards als trens de les línies R13, R14 i R15, segons Renfe. Protecció Civil, per la seva banda, ha rebut prop de 200 trucades per incidències relacionades amb el vent fins a dos quarts de deu del matí.
 
La majoria, 107, s'han registrat al Barcelonès per obstacles a la calçada i risc estructural exterior (uralites i tendals) i a la capital, Barcelona, s'ha registrat un cop de 81,7 quilòmetres per hora a dos quarts de sis del matí a l'observatori de Zona Universitària, on feia nou anys que no s'assolia una ratxa tan forta.

Altres ratxes de vent destacades s'han registrat a Tarragona, amb 79,2 km/h, respectivament, i fora de zones urbanes, 115,9 km/h a Espot (2.519 m); 94,7 km/h al l'embassament de Siurana; 84,6 km/h a Alguaire (Segrià); 73,8 km/h a Montserrat-Sant Dimes; i 72 km/h a Tarragona i Vallirana.

Per tot això, Protecció Civil de la Generalitat, que manté l'alerta del pla Vencat, ha demanat molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l'exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals, i en el moment de ratxes més fortes evitar aturar-se prop de murs de tancament o elements similars que podrien cedir a la forà del vent.