Millo acusa Madrenas de ''sectària' i convertir les entitats en ''ostatges''

Demana a l'alcaldessa que abandoni la seva actitud contra l'Estat

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha acusat l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, de convertir algunes entitats en "ostatges" de la seva actitud "sectària" contra l'Estat.

Millo ha afirmat que Madrenas continua "enrocada en posicions de pre-procés" que dificulten que es recuperin les relacions fluïdes entre administracions. "No és una actitud constructiva ni positiva perquè genera una animadversió, i fins i tot un odi, que no porta enlloc", ha afirmat el delegat.

Millo ha assegurat que el que busca és demanar a l'alcaldessa de Girona que recuperi les bones relacions amb l'Estat i que s'obri de nou la via del diàleg. Tot i això, ha criticat durament Madrenas perquè considera que té una actitud "sectària" que, diu, situa entre l'espasa i la paret algunes entitats i ciutadans gironins. "Està enrocada en posicions del pre-procés i no veu que ja hi ha coses que han quedat superades, crec que amb aquesta actitud no beneficia ningú", ha subratllat el delegat.

Enric Millo ha assegurat que algunes entitats s'han dirigit als representants de l'Estat per denunciar que se senten sotmeses a un "cert xantatge" per part de Madrenas. "Els està predisposant contra l'administració de l'Estat a Girona i els sotmet a una tensió innecessària", ha afirmat. Millo posa com a exemple que Madrenas adverteix que no anirà a cap acte on hi hagi present el subdelegat del govern espanyol. "Està convertint algunes entitats i ciutadans en ostatges", ha opinat.

Segons el delegat, aquestes entitats no volen denunciar-ho públicament per evitar-se problemes amb l'ajuntament però sí que ho remeten a la subdelegació. Millo exposa que no vol recórrer a la via judicial però demana a Madrenas que recapaciti. "Cal corregir-ho de la manera més ràpida possible i donar per tancada aquesta etapa de confrontació", subratlla el delegat.

A més, també recorda que hi ha projectes importants pendents per a la ciutat de Girona que no poden tractar i sosté que és perquè Madrenas ho "obstaculitza". Enric Millo ha afirmat que, així, l'alcaldessa "posa en risc" assumptes com la reposició del Parc Central o l'arxiu històric provincial.

"Cal tancar aquesta etapa de confrontació i iniciar una nova etapa en la qual tots ens comprometem a respondre als problemes per la via del diàleg", ha asseverat Millo que reclama a Madrenas que no continuï "ancorada en el passat" i deixi enrere "actituds que només responen a ressentiment i a odi".

Actes vandàlics a la comissaria

Millo ha visitat aquest dimarts la comissaria de la policia espanyola que aquest cap de setmana va ser objecte d'actes vandàlics. El delegat del govern espanyol ha condemnat els fets i ha lamentat que l'Ajuntament de Girona no hagi fet el mateix.

En aquest sentit, ha avançat que s'ha obert una investigació per intentar localitzar els autors dels despefectes i ha alertat que la façana de l'edifici té càmeres de videovigilància. "La fiscalia i els mossos en tenen coneixement i s'han obert expedients informatius”, ha dit.

Millo també creu que Madrenas està deixant de banda els cossos de seguretat espanyols i, per aquest motiu, no convoca des de fa quatre mesos la Junta Local de Seguretat, que fins ara se celebrava mensualment. El representant de l'estat espanyol ha dit que aquesta trobada és "molt important per a la coordinació dels diferents cossos de seguretat" i que "cal que es faci pel bé del conjunt de la ciutadania". Millo ha dit que tot plegat es deu a l'actitud "intransigent" que ha adoptat Madrenas amb l'estat i que tot plegat pot "posar en risc la seguretat" de la ciutat. "Ja avanço que m'hi adreçaré per demanar-li que es convoqui", ha conclòs.