Els Mossos denuncien un jove gironí que va penjar a les xarxes la foto d'un control de trànsit

El noi s'enfronta a una multa d'entre 601 i 30.000 euros per aplicació de la "llei mordassa"

Els fets que han acabat amb el jove denunciat van tenir lloc el 12 de gener. Aquell dia, els Mossos d'Esquadra havien muntat un control de velocitat al quilòmetre 35 de l'autopista AP-7, dins el terme municipal de Garrigàs i a tocar de l'àrea de servei que hi ha en aquest punt.

Durant el control, els agents van veure com un noi els feia fotos des de la teulada de l'àrea de servei. I poc després van saber que el jove havia penjat les instantànies a les xarxes socials, per fer córrer el punt exacte en què els Mossos duien a terme el control de trànsit.

Arran d'això, la policia va començar a fer gestions per localitzar el jove. Es tracta d'un nou de 23 anys, veí de Girona. El jove estava fent feines de manteniment a l'àrea de servei en el moment en què va fotografiar el control i el va publicar a les xarxes socials.

Infracció greu

Els Mossos d'Esquadra han denunciat el jove per una infracció greu de la Llei Orgànica 4/2015 de Seguretat Ciutadana, més popularment coneguda com la 'llei mordassa'. En concret, se li ha aplicat l'article 36.23 del redactat, que sanciona "l'ús no autoritzat d'imatges, dades personals o professionals de les autoritats o membres de les forces i cossos de seguretat que posin en perill la seguretat personal o familiar dels agents, de les instal·lacions o en risc l'èxit d'un operatiu".
 
El jove s'enfronta ara a haver de pagar una multa que s'estén entre els 601 i pot arribar fins als 30.000 euros.