L'acusat d'intentar violar una noia a Figueres i amenaçar-la amb tallar-li el coll nega els fets

La fiscalia manté la petició de 8 anys de presó i multa de 1.350 euros

Vist per a sentència el judici contra l'acusat d'intentar violar una noia al replà d'un bloc de pisos abandonat del carrer Peralada de Figueres i amenaçar-la amb tallar-li el coll amb un tros de vidre.

El cas, que es va començar a jutjar a l'Audiència de Girona el 19 de desembre, es remunta a la matinada de l'11 de març del 2017. La víctima ha detallat que va conèixer l'agressor aquella mateixa nit en un bar perquè tenien amics en comú. Van continuar la festa junts al pis abandonat i va ser allà on, relata, l'acusat la va intentar violar. La noia va aconseguir fugir fins al replà, on una veïna va sentir els seus crits d'auxili i va avisar la policia.

El processat nega els fets. Assegura que no la va intentar forçar i que la noia es va posar "histèrica" quan es va acabar la droga i es va posar a cridar sense motiu. La fiscalia manté la petició de 8 anys de presó i multa de 1.350 euros per delictes d'agressió sexual i lesions. La defensa demana l'absolució.

Aquest dilluns, durant la segona jornada del judici que va començar el 19 de desembre, han declarat la víctima i l'acusat. La noia ha detallat que la nit del 10 de març va anar a un bar de Figueres, on es va trobar una parella d'amics. L'ara processat anava amb ells. Per això, van estar prenent unes copes plegats i, també, consumint cocaïna.

Després d'estar un parell d'hores tots quatre junts al bar, van decidir marxar i van anar a casa de l'altra parella. Segons ha declarat la denunciant, allà van continuar prenent alcohol i drogues fins que "es van acabar". Aleshores, ja de matinada, l'acusat i la víctima van deixar els amics comuns i van decidir anar a buscar més cocaïna. L'home la va portar fins a un bloc de pisos abandonat del carrer Peralada de Figueres.

La noia ha explicat que van estar fent-se alguna ratlla més quan el processat li va començar a fer tocaments. "Jo no volia i vam començar a forcejar", ha exposat i ha afegit que l'acusat va aconseguir trencar-li botó i bragueta dels pantalons. La víctima va poder treure's de sobre l'acusat i fugir fins al replà però, segons ha relatat, el processat havia tancat la porta amb clau i no podia sortir.

Pocs segons després, el processat va arribar on era ella. "Duia un tros de mirall trencat, amb una mà em subjectava el coll i a l'altra hi tenia el vidre apuntant cap a mi", ha explicat. La noia recorda que va "cridar molt" i gràcies a això una veïna la va sentir i van poder avisar la Guàrdia Urbana.

La fiscalia sosté que quan els agents van arribar, van haver de trencar la porta amb una pota de cabra per alliberar la dona. L'home, en veure's sorprès, va fugir escales amunt i es va trencar el peu saltant pel teulat. Els agents el van detenir poc després.

L'acusat ha negat l'agressió sexual i les lesions. Segons ha assegurat al judici, al pis ocupat hi van anar amb la parella d'amics però, quan es va acabar la droga, ells van marxar a buscar-ne més. "Trigaven molt i els vam estar trucant perquè no venien", ha dit. L'home sosté que la víctima es va posar "histèrica" perquè no tenien més cocaïna i es va posar a cridar sense motiu.

L'acusat afirma que va fugir quan va veure arribar la Guàrdia Urbana per la "paranoia" provocada per les drogues. "Pensava que ens venien a detenir perquè havien arrestat els nostres amics amb les drogues", ha afegit.

El processat no ha sabut explicar per què la Guàrdia Urbana el va veure subjectant un tros de vidre trencat. "Jo no en vaig agafar cap", ha dit i, per demostrar-ho, ha dit que no tenia cap lesió ni tall a les mans. "Només em vaig fer mal al peu", ha conclòs.

La fiscalia ha mantingut la petició de 8 anys de presó per agressió sexual i multa de 1.350 euros per lesions lleus. La defensa demana l'absolució. El judici ha quedat vist per a sentència.