Sancionats prop de 200 ciclistes en dos mesos per circular per la vorera a Girona

L'Associació Mou-te en bici denuncia un "cert afany recaptatori" per part de l'ajuntament

Malestar entre els ciclistes gironins després que en dos mesos l'ajuntament de la ciutat els hagi posat prop de 200 multes per circular per la vorera. De fet consideren que es tracta d'una campanya recaptatòria que no ha anat acompanyada de cap programa de sensibilització o informació, i que respon a la voluntat del nou regidor de seguretat, Eduard Berloso. "Des de que es va aprovar el nou cartipàs municipal s'han disparat les sancions en aquest aspecte", assegura el president de l'Associació Mou-te en bici, Albert Martos.

Martos ha demanat al consistori una reunió per tal de posar "solucions" i recorda que en moltes ocasions es veuen obligats a pujar a les voreres per circular. "És molt important la pacificació del trànsit i que podem conviure amb els cotxes i les motos sense sentir-nos assetjats", destaca.

Les sancions imposades per l'ajuntament tenen un cost de 60 euros i consideren que és "un perjudici abusiu". Per tot plegat demanen que hi hagi una millor connexió entre la xarxa de carrils bici a banda d'ampliar-ne els quilòmetres actuals, que consideren "insuficients".

Formació i sensibilització

Martos també ha reclamat que des del consistori es facin més campanyes d'informació i de sensibilització cap els ciclistes que cometen imprudències. "Ja se'n va fer una i va anar molt bé, i no entenem perquè de cop es va suspendre i es va decidir aplicar sancions", lamenta.

Els ciclistes han fet paleses les seves protestes aprofitant la Pedalada de Reis que cada any celebra Mou-te en bici, i que recórrer els principals carrers de Girona durant un parell d'hores. Aquesta pedalada es fa perquè els nens puguin estrenar les bicicletes que els hi hagin dut els Reis, i acaba amb una xocolatada per tothom davant del Mercat del Lleó.