Festa grossa a Montilivi

El Girona FC destrossa Las Palmas (6-0)

El Girona FC ha derrotat a la UD Las Palmas, en un partit amb recital de gols inclòs (6-0). Stuani, de penal, ha fet el primer. A la segona part, Michael Olunga ha firmat un hat-trick i Borja GarciaPortu han arrodonit la golejada dels blanc-i-vermells. La gran festa a Montilivi serveix al conjunt gironí per tancar la primera volta amb 26 punts.

Per afrontar el matx, Pablo Machín ha introduït un únic canvi respecte a l'últim partit. Aday ha estat l'escollit per substituir a Pablo Maffeo al carril dret.

A la primera part, el conjunt gironí ha sabut crear perill amb les arribades de Stuani i Borja Garcia. Per part de Las Palmas, Jonathan Viera ha tingut un xut de falta que Bono ha atrapat sense problemes. Als primers minuts hi ha hagut equilibri entre els dos equips fins que, al minut 24, David Garcia ha empès Portu a l'àrea i l'àrbitre ha xiulat penal. Stuani ha estat l'executor i, enganyant Raul Lizonain, ha fet el primer pels locals.

Deu minuts més tard, els de Paco Jémez han tingut una oportunitat per igualar el partit després d'un error de Bono a l'hora de refusar la pilota, però Calleri ha perdonat. A la següent jugada, els jugadors blanc-i-vermells han reclamat penal sobre Stuani, que ha quedat estès al terreny de joc i ha requerit les assistències.

A la represa, Pablo Machín ha fet entrar al kenià Olunga substituint Stuani per la lesió de la primera part. A partir d'aquí, tot ha estat bufar i fer ampolles pel Girona. Als primers minuts, ha avisat Olunga amb un xut alt, però no ha estat fins al 58 quan el davanter ha fet el segon dels de Machín. Ha estat després d’una jugada excel·lent pel carril esquerre de Mojica, qui ha centrat cap a Olunga i aquest ha sentenciat superant el porter visitant.

Després ha estat el torn de Borja Garcia, que, al minut 64, ha rebut la pilota després d'una recuperació de Pere Pons i ha fet el tercer dels visitants. Amb el 3-0 i l'estadi de Montilivi embogit, ha caigut el quart. Aquest ha estat després d'un error del porter Raul Lizorain que ha aprofitat Olunga per robar-li la pilota i sumar un gol més al marcador.

Amb el partit sentenciat, el Girona ha seguit amb el recital davant d'un rival absent i incapaç de frenar els locals. Entre onades i càntics de l'afició, Portu ha fet el cinquè, al minut 74, superant amb totes les facilitats la desapareguda defensa de Las Palmas.

El tècnic del Girona ha introduït els últims canvis i ha donat minuts a Douglas Luiz i Aleix Garcia, que han entrat per Portu i Pere Pons. Al 80, ha arribat el sisè després d'un xut de Douglas que ha refusat Lizorain, però la pilota ha arribat a Olunga i el davanter l'ha empès, firmant el primer hat-trick del Girona a la màxima categoria.