Dos detinguts com a presumptes autors d'un robatori de joies i d'un cotxe d'alta gamma

El vehicle es va sostreure a Salt i les joies d'un domicili de la Bisbal d'Empordà

Els Mossos van detenir el dia 9 i 10 de gener, a la Bisbal d'Empordà, dos homes de 19 i 26 anys, de nacionalitat espanyola i marroquina respectivament i veïns d'aquest municipi com a presumptes autors de dos delictes de robatori amb força a interior de domicili i d'un delicte de robatori i furt d'ús de vehicle. La matinada del 23 al 24 de novembre del 2017 els Mossos van saber que s'havia produït un robatori en una casa de Torroella de Montgrí (Baix Empordà). Els lladres van arribar fins al garatge i es van endur un turisme d'alta gamma valorat en 110.000 euros. També van robar material d'esports nàutics, roba, ordinadors, un rellotge, un televisor i una bicicleta valorada en 1.500 euros. Els lladres van conduir el cotxe fins a un aparcament de Salt (Gironès).
 
El mateix 24 de novembre, agents dels Mossos van veure l'automòbil, que els va cridar l'atenció per l'alt valor econòmic. En comprovar la matrícula van constatar que havia estat sostret la nit anterior. Les investigacions van determinar els presumptes autors del robatori.

El 9 de gener d'aquest any, els Mossos van detenir un dels presumptes autors a la Bisbal d'Empordà per un delicte de robatori amb força a interior de domicili i un delicte de robatori i furt d'ús de vehicle a la finca de Torroella de Montgrí.

L'endemà es va detenir, a la mateixa població, el segon dels presumptes autors del cop. En escorcollar l'individu, la policia li va descobrir diverses joies. Segons els Mossos, el detingut acabava de violentar un domicili de la Bisbal d'Empordà, un fet que els propietaris encara no havien tingut temps de denunciar. D'allà s'havia endut, indica la policia, braçalets, arracades, rellotges, anells i diversos penjolls.

Els Mossos també indiquen que aquest home havia estat detingut el 14 d'abril del 2017 per entrar a robar al mateix domicili el dia anterior. En aquella ocasió va sostreure objectes i el turisme que estava estacionat a la casa. Els Mossos el van detenir a Castell-Platja d'Aro (Baix Empordà) quan circulava amb el cotxe robat.

Els detinguts van passar el dia 12 de gener a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d'Empordà, que en va decretar la llibertat amb càrrecs.