El secretari de Boadella exculpa l'alcalde de les suposades irregularitats comptables

En una carta als regidors, diu que el problema ha estat de procediment administratiu

El secretari municipal de Boadella i les Escaules (Alt Empordà) ha enviat una nova carta als regidors per afirmar que les suposades irregularitats comptables atribuïdes a l'alcalde de la població, Frederic Minobis (PDeCAT), van ser fruit d'un "malentès". El mateix funcionari, va enviar una primera missiva el 15 de desembre a través de la qual alertava que l'alcalde li havia exigit per telèfon que entregués diners de la caixa de l'Ajuntament "a un tercer sense poders de representació" i que ho havia fet en un to "altament despectiu i amenaçant". Una regidora del mateix que partit que l'alcalde va portar el cas a la fiscalia. Ara, el secretari ressalta que en cap moment es va dur a terme cap moviment de caixa no autoritzat, que l'alcalde havia avançat uns diners de la seva butxaca i que el "conflicte" és de procediment administratiu.
 
La nova missiva del funcionari arriba després que una de les regidores del PDeCAT, Marina Ramió, portés la primera carta del secretari municipal a la fiscalia. El 15 de desembre el secretari va demanar "empara" al conjunt dels regidors després que, segons denunciava, l'alcalde li hagués reclamat a través d'una trucada telefònica que retirés una "quantitat de diners" de la caixa d'efectiu de l'Ajuntament i li donés a una tercera persona.

El funcionari s'hi va negar, segons ell mateix explicava a la carta. Aleshores, Minobis li va reclamar que agafés els diners i se'ls emportés a casa seva i li va dir que ell mateix passaria a recollir-los. El secretari alertava que tot això es feia "sense l'existència de cap autorització signada per presidència" i que el to de l'alcalde era "altament despectiu i amenaçant". Per això, considerava que el cas era "especialment greu".

Ara, el secretari-interventor ha enviat una nova carta als regidors per puntualitzar alguns dels extrems de la primera comunicació. El funcionari explica que es va reunir amb l'alcalde el 18 de desembre. Ja d'entrada, Minobis li va dir que havia usat un "fort tot de veu" durant la conversa telefònica perquè es trobava en una sala amb molt "soroll de fons". "La percepció que les seves paraules fossin amenaçadores o despectives era fruit d'un malaurat malentès", justifica el secretari.

A continuació, ressalta que "en cap cas" es va realitzar cap irregularitat administrativa comptable perquè no es va arribar a fer cap moviment de caixa no autoritzat. El secretari sosté que l'origen del "conflicte" és administratiu.

Segons argumenta, les instruccions de l'alcalde del 15 de desembre pretenien abonar uns diners en efectiu que el mateix alcalde havia avançat "dels seus propis recursos". "Fet que no constitueix a priori cap irregularitat", afegeix el secretari que considera que l'alcalde no té per què conèixer el detall de la normativa administrativa ni tampoc saber que calia una autorització i un rebut per fer el moviment de caixa.

La regidora que va portar el cas a la fiscalia assegura que "no es creu" la nova carta del secretari i sosté que han volgut donar aparença de legalitat a l'afer davant el risc que hi hagi una investigació judicial. Aquest dilluns mateix, Ramió ha entrat una instància a l'ajuntament per reclamar que li facin arribar l'estat de comptes del 2017 per comprovar si hi ha hagut irregularitats comptables.

A més, també reclama a l'alcalde que doni explicacions al ple municipal i que enviï una carta als veïns per informar-los de la situació.