1.500 persones reclamen a Girona l'alliberament d'Oriol Junqueras

Els assistents han cridat consignes de "llibertat" i "república"

La plaça del Vi ha tornat a ser l'escenari aquest dijous d'una nova concentració de suport als consellers destituïts a la presó. En aquesta ocasió, la ciutat ha respost a la crida de l'ANC i Òmnium que havien convocat als ciutadans a les principals capitals catalanes per exigir l'alliberament de Junqueras, que avui ha comparegut davant del Suprem i que en els propers dies haurà de dirimir sobre si el manté entre reixes.

Unes 1.500 persones, segons la Policia Municipal, s'han congregat davant de l'Ajuntament lluint llaços grocs, bufandes i papers del mateix color en solidaritat amb els empresonats. Durant l'acte, han cridat consignes a favor de la "llibertat" i la "república" mentre l'ANC ha llegit un manifest en el qual s'ha recordat que, a banda de Junqueras, hi ha tres persones més entre reixes.

"El 21 de desembre vam guanyar malgrat totes les adversitats i tot el joc brut!", han alertat. Uns resultats que, afirmen, "ratifiquen" l'1-O i la "proclamació de la República". "Són ostatges d'un govern corrupte que tapa la seva indecència amb Catalunya", remarquen al document que una membre de l'ANC ha llegit entre aplaudiments.

Per tot plegat, han reclamat a la Fiscalia que retiri les acusacions contra els diputats, alcaldes i "activistes polítics que persegueix". També han exigit el "retorn del govern legítim de la Generalitat" i la "revocació del 155". "Exigim tots els presos a casa", han remarcat.

En el mateix sentit, s'ha pronunciat la regidora d'ERC Maria Mercè Roca, que ha assegurat que "tenen segrestades quatre persones per les seves idees". Mentre això passi, ha dit, les mobilitzacions "continuaran". "Som un poble digne, ho vam demostrar l'1-O i ho seguirem demostrant amb aquests petits gestos", ha afirmat.

Per tot plegat, també ha reclamat l'alliberament dels presos, la retirada del 155 i el "retorn del govern a l'exili". L'acte s'ha clos cantant 'Els Segadors'.