Jutgen un ''nazi'' gironí per provocar odi contra la comunitat musulmana a través de Facebook

Va publicar que s'oferia a "matar jihadistes per diners"

La fiscalia demana 3 anys de presó i multa de 3.600 euros per a un "nazi" de les comarques gironines acusat d'un delicte de provocació a l'odi contra la comunitat musulmana.

Segons recull el fiscal a l'escrit d'acusació, el processat va publicar el 2 de març de 2015 un missatge al seu mur de Facebook accessible per a qualsevol persona que tingués un perfil a la xarxa social. En la primera part del missatge, es dedicava a insultar els musulmans i Al·là. "Em cago en els vostres morts més frescos, Al·là maricon del cul, que sou unes maricones rates, moros de merda", afirmava l'usuari que ara s'enfronta a una pena de presó per un delicte de provocació de l'odi.

A continuació, el mateix acusat, que és de nacionalitat espanyola, es reconeixia com a "nazi" i enaltia la figura d'Adolf Hitler. "Tan de bo hi fos Hitler per acabar amb tots, mort el gos morta la ràbia" o "Hitler tenia molta raó, i us parla un nacionalsocialista declarat... nazi", són alguns dels fragments del missatge.

Després, l'acusat criticava l'actitud dels polítics actuals: "Em cago en tota la política de merda occidental" i instava a crear un grup d'elit "per acabar amb tota una escòria". "Mort a l'islam jihadistes i Al-Qaeda" exposa a la part final del missatge on també amenaça els musulmans: "morireu amb Al·là i us farem una matança del porc".

El fiscal exposa que aquest missatge (que es va poder llegir a la xarxa social almenys fins al 25 d'abril del 2015) està publicat amb la finalitat "d'incitar i generar odi en una pluralitat de persones" contra "tots aquells que professen la religió islàmica". Per això, acusa el "nazi" d'un delicte de provocació a l'odi i demana que el condemnin a 3 anys de presó i a pagar una multa de 3.600 euros.