La Diputació lliura 70 tauletes a una desena de biblioteques gironines

La prova pilot vol reduir l'escletxa digital

El Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona ha posat en marxa una prova pilot per afavorir l'ús i el coneixement de la tecnologia mòbil entre els usuaris de les biblioteques públiques. Està pensat sobretot per a la gent gran i infants. S'han distribuït un total de setanta tauletes a deu biblioteques tenint en compte el nombre d'habitants coberts a cada indret. Les biblioteques escollides són les de Banyoles, Blanes, Figueres, Girona (Biblioteca Salvador Allende), Olot, Palafrugell, Palamós, Puigcerdà, Ripoll i Santa Coloma de Farners. Les tauletes disposen d'una selecció d'aplicacions mòbils per a infants, joves i adults, i d’accés a diaris i revistes de tot el món. També s'ha desenvolupat una aplicació web i una altra per a Android amb la finalitat de gestionar les tauletes remotament des del Servei de Biblioteques.
 
El projecte vol contribuir a la inclusió social des de la biblioteca pública per reduir l'escletxa digital, especialment entre els més joves i les persones grans. Es tracta d'una prova pilot que, en funció dels resultats, podria estendre's a més biblioteques.

La iniciativa s’emmarca en l’objectiu de prestar serveis de suport a les biblioteques municipals i promoure accions que garanteixin als ciutadans la formació en les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i l’accés a la informació.

El Servei de Biblioteques de la Diputació ha estat capdavanter en la implantació i formació en les noves tecnologies. Va propiciar, per exemple, que la demarcació de Girona fos la primera de l'Estat a connectar les seves biblioteques públiques a Internet. D'altra banda, el servei també és conegut per la utilització de programari lliure en una concepció cooperativa de treball de les biblioteques.