La participació a les sis de la tarda es dispara fins al 68,3%

A Girona és on creix menys amb un 68,2% del cens

La participació electoral del 21-D fins a les 6 de la tarda ha estat del 68,3%, 5,2 punts per sobre de les eleccions al Parlament del setembre del 2015, en què aquella hora havia votat un 63,12% del cens.

Per circumscripcions, a Barcelona és on han votat més persones, amb el 68,66%, quan el 2015 ho havia fet el 63,21%. On menys han votat és a Lleida, amb el 66,7% de ciutadans que ja han exercit el seu dret a vot, tot i que amb un fort augment respecte als anteriors comicis, quan ho havien fet el 61,11% a la mateixa hora.

A Girona, és on menys creix la participació, amb un 68,2% del cens que ja ha votat, pel 65,08% que ho havia fet el 2015. A Tarragona han votat el 66,85% de les persones (61,78% el 2015).

En la compareixença per donar les dades de participació fins a les 6 de la tarda, el secretari general tècnic del Ministeri de l'Interior, Juan Antonio Puigserver, ha destacat que la jornada està transcorrent "sense incidències remarcables", quan ja falta molt poc perquè els col·legis electorals tanquin, a les 8 del vespre. "Fins i tot s'han produït menys incidents que en altres comicis", ha apuntat. Només s'han registrat, ha dit, algun endarreriment en l'obertura dels centres de votació a primera hora; alguna actuació més aviat de matinada per enretirar algun cartell o pancarta electoral i manca de material en alguns punts, les incidències més freqüents en eleccions. No s'han produït, ha destacat, desperfectes en locals.

Preguntat per si la web d'Indra hauria pogut patir atacs d'Anonymous, Puigserver ha respost que no podia dir si l'empresa "en general" havia tingut problemes, però ha assegurat que "el sistema de les eleccions ha funcionat sense cap problema".A Anonymous ha afirmat a través del seu compte de Twitter que està "treballant" en el web d'Indra i, en aquest sentit, assegura que la pàgina de la companyia encarregada de fer el recompte de vots de les eleccions del 21-D té "problemes".