El centenari del Patronat de Turisme Costa Brava reivindica les infraestructures pendents

Vilert ha demanat la finalització de les obres de la N-II, impulsar una xarxa de tren convencional i un model de gestió de l'aeroport

Enric Vilert ha assegurat que és bàsic que les comarques gironines disposin d'una bona xarxa de comunicacions tant per carretera com connexions ferroviàries, aeroportuàries i marítimes si vol continuar essent un pol d'atracció per al turisme. Durant el discurs de cloenda dels dos anys de commemoració del Centenari de la Costa Brava, Vilert ha afirmat que cal una 'acció decisiva i decidida' per desenvolupar les infraestructures necessàries.

Una actuació que ha de servir, segons Vilert, per desencallar les obres de la Nacional II, una reivindicació gairebé històrica al territori i unes obres 'eternament pendents d'acabar'. El president del Patronat també s'ha referit a l'autopista, tot i que en aquest aspecte s'ha mostrat més optimista perquè 'ja es perfila' el final de les obres d'ampliació.

'Cal una xarxa ferroviària de tren convencional adequat per a les nostres comarques', ha continuat Vilert que assegura que és necessari que les comarques gironines tinguin una bona connexió ferroviària tant amb la resta d'Europa com dins el mateix país.

Finalment, Vilert ha reclamat una gestió més propera per a l'aeroprot de Girona. 'No volem pensar que la millor etapa de l'aeroport hagi arribat a la fi', ha exposat el president del Patronat que critica que pugui ser així per culpa 'd'estructures administratives centralitzades a Madrid i una concepció arcaica del model d'explotació'.

En la mateixa línia que Vilert, el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha afirmat que cal un canvi en el model turístic convertint-lo en integral i sabent vendre els grans valors que té la Costa Brava. Per fer-ho, Huguet també ha explicat que cal assegurat que tingui una bona connexió i, per tant, desenvolupar les infraestructures pendents.

Aquest diumenge un sopar elaborat per una quinzena de cuiners de la Costa Brava ha posat el punt final als dos anys de commemoració del Centenari. El sopar s'ha fet al Gran Casino de Lloret de Mar i ha comptat amb uns 500 assistents. L'acte ha servit per fer un repàs a aquests dos anys i concloure que els variats actes que han fet han servit per deixar una llavor que ha d'anar creixent perquè la Costa Brava continuï al capdavant com a destinació turística.