Torrent (ERC) veu les paraules de Santamaria com la prova que no existeix ''separació de poders''

El republicà creu que guanyaran el 21D

El candidat d’Esquerra Republicana per Girona, Roger Torrent, ha explicat des d’un acte de campanya de Ripoll que “Esquerra guanyarà el 21D tot i que des del bloc del 155 ja reconeixen que tenen l’Oriol Junqueras a la presó per adulterar les eleccions”. Torrent fa referència a les declaracions de la líder del PP, Sáenz de Santamaria, on presumia  d’haver “escapçat” els líders d’Esquerra i JxCat.
 
Torrent qualifica les paraules de Santamaria “d’imperdonables” i afegeix que “demostren que la separació de poders a l’Estat espanyol és inexistent”. 
 
“El 21D va d’avalar el 155 o parar-los els peus. Entre altres mesures, volen eliminar l’actual model de l’escola catalana, TV3 o Mossos d’Esquadra ha explicat el candidat republicà que ha afegit que “a partir del dia 22D hem de ser el més forts possibles i estem obligats a entendre'ns amb la resta de partits independentistes i demòcrates. Només així derrotarem als del 155 i podrem alliberar els presos polítics”.
 
Amb vista al futur, Torrent ha explicat que “fer República vol dir fer polítiques per les persones. Polítiques perquè la gent arribi a final de mes. Polítiques que evitin que la gent passi fred a l’hivern. I per enfortir la República hem d’eixamplar la base social”.
 
El portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament de Ripoll, Roger Bosch, ha estat l’encarregat de presentat l’acte i l’ha iniciat amb un contundent “el 21D són unes eleccions il·legals i il·legítimes però les guanyarem pel futur del nostre país i perquè o si no ens arrasaran”.