Torrent (ERC): ''Esquerra protegirà pilars fonamentals com l’escola catalana, TV3 o els Mossos''

Bassa, ha denunciat que “si guanya el bloc del 155 ningú se sentirà lliure”

“Si guanya el bloc del 155 ningú se sentirà lliure”. La cap de llista d’Esquerra Republicana per Girona, Dolors Bassa, ha realitzat aquestes declaracions durant l’acte que s’ha celebrat aquest dissabte a Olot. Concretament, s’ha dut a terme a la Sala Torin davant més de 200 persones.

Bassa ha afirmat que “Esquerra som qui derrotarem a Ciutadans i als del 155 perquè som garantia de govern. Garantia de, entre altres projectes, impulsar la Renda Garantida de Ciutadania perquè la gent menys protegida de Catalunya tingui els mínims per viure. I el 155 s’ho vol carregar. Però no els deixarem”.

Roger Torrent, candidat d’ERC per Girona, ha afirmat que “el Frente Nacional no guanyarà aquestes eleccions perquè ens hi juguem el país i no ho permetrem. Ens hi juguem elements fonamentals de la nostra societat com l’escola catalana, els Mossos o TV3. Aquests pilars estan en risc si guanyen els del Frente Nacional. Però això no passarà perquè Esquerra ho evitarà”.

Torrent ha recordat que “Oriol Junqueras està a la presó per qüestions polítiques. Perquè és qui fa més por als del Frente Nacional. Es pensen que amb l’Oriol a la presó no guanyarem. Però estan molt equivocats. El 21D guanyarem perquè Esquerra som la millor garantia de govern i som els únics que podem aturar als del 155.”.

Antoni Castellà, candidat per Barcelona, ha iniciat la seva intervenció argumentant que “el 21D guanyarem i tornarem l’Oriol Junqueras a casa” Castellà ha denunciat que “el procés unilateral només el fa l’Estat quan convoca unes eleccions des del 155, des de la il·legalitat. Ara, a partir d’aquí, quan guanyem l’Estat es veurà obligat a seure a negociar. I si finalment no ho fa, continuarem el nostre camí. Sense fer cap renúncia”.

Lluís Amat, candidat d’ERC per Girona i alcalde de la Vall d’en Bas, ha explicat “el 21D va del 155 o democràcia. I per a tothom, no només per als independentistes”. Amat ha afegit que “hem de començar a treure pit i sentir-nos orgullosos del que vam ser capaços de fer l’1 d’octubre”.

“Considero que és molt important que a la llista d’Esquerra hi hagi la visió municipal i que aquesta es traslladi al Parlament” ha manifestat Amat que ha insistit en el fet de “sortir a guanyar i rebentar les urnes de llibertat”.