El comitè d'empresa de l'Ajuntament de Torroella s'oposa a la valoració de llocs de treball

Asseguren que la proposta perjudica més del 50% de la plantilla

Els representants del treballadors de l'Ajuntament de Torroella no estan d'acord amb la valoració de llocs de treball que el govern municipal vol portar al ple d'aquest dijous i demanen que la retirin de l'ordre del dia per tornar a la mesa de negociació.

El comitè i la junta de personal (formada per cinc integrants cadascuna) està representada pels sindicats CCOO i UGT. El responsable de negociació de CCOO, Rafael Rodríguez, assegura que en el procés de negociació es van posar d'acord en els punts de la valoració però no en el valor que el consistori pretén donar-los. En aquest sentit, ha explicat que mentre els representants dels empleats partien d'un valor a l'alça d'1,94, el govern, en canvi, proposava un 1,54 i "si no signàvem, un 1,52".

A la pràctica, assegura, això afectaria uns 80 dels 154 integrants de la plantilla municipal. "La valoració considera que estarien cobrant per sobre del que els pertocaria i, per això, sortirien amb un complement personal transitori", afirma. "Implicaria una pèrdua d'una 6.000 euros en deu anys", afegeix.

El problema rau, segons Rodríguez, en el valor que es vol donar als diferents punts i en el temps d'aplicació amb què es vol fer. "Amb un preu per punt més elevat no surten perdent tantes persones i tampoc tants treballadors surten amb un complement personal transitori", afirma. A més, afegeix, "si en lloc de fer-ho en dos exercicis ho fas en quatre o sis, la gent no surt perdent ni tens una plantilla desmotivada".

Per això, aquest dimecres han organitzat una recollida de signatures entre els treballadors, han penjat una pancarta a les portes de l'Ajuntament i han demanat que s'aturi el procés per tornar a la negociació.