Prop d'un centenar de donacions de sang a l'Espai Gironès

L’Espai del Temps ja suma 38.830 minuts de voluntariat

La segona edició de la campanya L’Espai del Temps, per promoure el voluntariat, ha continuat aquest cap de setmana amb una donació de sang que ha comptat amb la participació de 69 donants i vuit intents de donació. Aquest any per primer cop s’ha col·laborat amb el Banc de Sang i Teixits i dissabte i diumenge es va poder donar sang en una unitat instal·lada davant l’entrada principal del centre comercial. La iniciativa ha estat un èxit i cada donació s’ha convertit en vint minuts de temps de voluntariat. Tretze voluntaris més van donar 2.100 minuts en diferents activitats que s’han dut a terme. L’Espai del Temps ja suma 38.830  minuts. En relació al percentatge de voluntaris segons l’àrea a la qual han destinat els minuts és la següent: acció social,  37%; medi ambient, 35%; nens i joves, 20%; i gent gran, 8%

Per altra banda, les activitats que s’estan portant a terme al Centre Comercial per conscienciar sobre el voluntariat en el marc de la campanya solidària també estan tenint molta acceptació. El primers espectacles gratuïts de caràcter solidari per fer reflexionar als més petits, Contes del Món i Contes per la Pau, que es van dur a terme el 2 i el 9 de desembre de desembre a càrrec de la companyia de teatre La Minúscula, van aplegar un nombrós públic. Els espectacles es duen a terme tots els dissabtes del mes de desembre, a les 18h.

Després de l’èxit aconseguit l’any passat l’Espai Gironès ha tornat a impulsar aquest Nadal una nova edició de la campanya L’Espai del Temps i el passat 1 de desembre va posar en marxa de nou el seu comptador de minuts solidaris  i fins el 5 de gener. L’objectiu és superar els resultats de l’any passat en que es van sumar 793 voluntaris que van regalar 75.530 minuts del seu temps per destinar-lo a les diferents activitats que es proposaven en el marc de la iniciativa, demostrant un cop més la solidaritat dels ciutadans de les comarques gironines. En aquesta edició es vol arribar als

100.000 minuts de voluntariat

A més, el projecte va rebre un dels guardons amb més prestigi i referent de qualitat a nivell internacional, l’ICSC Silver Solal Award.
En aquesta ocasió la campanya compta amb quatre padrins: el capità del Girona FC Àlex Granell;  l’actor i cantant Jordi Coll ; l’actriu  i estrella del West End londinenc Madalena Alberto; i l’actor i cantant  Roger Berruezo que també va ser un dels padrins l’edició anterior.

Més entitats col·laboradores

Aquest Nadal L’Espai del Temps compta amb 19 entitats i ONG de les comarques gironines i els voluntaris que hi participin en la campanya podran escollir entre més d’una seixantena d’activitats solidàries per destinar el seu temps a ajudar als altres.  

Altres entitats que s’impliquen  en la nova edició de L’Espai del Temps són: la residència Nostra Llar, Les Vetes, La Casita, Vincle, i el Casal dels Infants de Salt; el Centre geriàtric Maria Gay de Girona; Caritas; la Fundació Catalunya La Pedrera; la Fundació Altem de Figueres; la Fundació Privada Banc dels Aliments; el Grup Mifas;  la Llar Oxalis; la Fundació Pasqual Maragall; APAPE del Pla de l’Estany; Terra Viva d’Olot ; APNAE i el Centre Educatiu Montilivi de Girona . També hi col·labora l’Ajuntament de Salt .

A la planta baixa del Centre Comercial s’ha habilitat una zona per informar a tots els que s’hi acostin dels detalls de la iniciativa i de com ho poden fer per col·laborar-hi.  
Les activitats que s’han programat estan relacionades amb projectes solidaris de les comarques gironines que aborden problemàtiques socials en l’àmbit de la vellesa, els infants i el medi ambient i en els que es podrà col·laborar. I com a novetat  aquesta edició inclou activitats amb entitats que treballen amb col·lectius vulnerables.

Les persones que hi participen han d’escollir el projecte o projectes que prefereixin i dir quant temps hi volen dedicar (no hi ha un mínim de temps).

Més d’una seixantena d’activitats solidàries

La campanya preveu que es dugin a terme activitats dins i fora de l’Espai Gironès. Algunes de les activitats que es poden fer són visites a residències d’avis i a centres que treballen amb persones amb minusvalies; tallers manuals amb persones grans en fase inicial de malalties neurodegeneratives; ajudar al carter reial a repartir joguines; passejar gossos de refugis d’animals i adoptar-los durant un temps; plantar arbustos al parc dels Aiguamolls de l’Empordà; fer tasques escolars i d’acompanyament educatiu; i ajudar a la divulgació de l’Alzheimer.
Per altra banda, a les instal·lacions del Centre Comercial es podran embolicar joguines i roba que  el 4 de gener del 2018 el carter reial portarà al centre Educatiu Montilivi de Girona, i al Casal dels Infants i a La Casita de Salt. A més, hi haurà un taller de boles de Nadal al Kids Club que després es podran portar a les residències d’avis que col·laboren en la campanya.

Una preestrena d’una pel.lícula infantil

A més, en col·laboració amb Odeon Multicines Girona es durà a terme la preestrena d’una pel·lícula infantil.

Durant la campanya de Nadal també hi ha el tradicional Tió del 4 al 23 de desembre ( de les 17:30h a les 19:30h) i el 24 de desembre ( de les 11:30h a les 13:30h). Es podran portar cartes als carters reials i es duran a terme actuacions a benefici de la Marató de TV3 el diumenge 17 de desembre amb la Xaranga Damm-er ( a les 12h) i Les Supremes de Tossa ( a les 18h).

A tots els participants se’ls obsequia amb una samarreta de la campanya. El desenvolupament de L’Espai del Temps es pot seguir a través de les xarxes socials de l’Espai Gironès i del web: www.espaigirones.com/ i s’hi pot participar explicant l’experiència com a voluntari amb l’etiqueta #jodonoelmeutemps.

La setena campanya solidària

Amb aquesta campanya de Nadal l’Espai Gironès vol insistir en la importància de destinar temps a ajudar a les persones que ho necessiten. Les anteriors campanyes que va dur a terme el Centre Comercial es van destinar a la lluita contra la pobresa i a combatre l’exclusió social;  a recollir menjar per al Banc dels Aliments; i a recollir fons per a Càritas. També es va portar a terme una campanya solidària de suport a Unicef.

L’Espai Gironès ha rebut 220.000 visitants durant la setmana del Pont de la Constitució i la Puríssima, una xifra que segueix la tònica d’anys anteriors i que confirma el bon ritme de vendes en el centre comercial, segons destaquen els seus responsables. Les botigues han estat obertes durant els dies festius i moltes persones han aprofitat per fer compres, algunes destinades a les festes de Nadal, i també per passar unes hores al centre comercial amb la família i per participar en activitats de la segona edició de la campanya L’Espai del Temps, que ja suma 34.010 minuts donats.