Rovira: ''Amb la força de la gent farem possible que el 21-D guanyi un candidat a presó''

Torrent retreu al PSC el seu suport al 155

La número dos de la candidatura d’ERC, Marta Rovira, ha volgut apel·lar al vot dels independentistes per al proper 21-D per demostrar que Cs, PP i PSC –el que anomena el “bloc del 155”- no se’n surten amb la seva pretensió d’evitar “una victòria clara” dels republicans. “Intenten que ERC no guanyi i quedi per sobre de Cs. I per això no tenim Oriol Junqueras aquí. Ells volen fer possible que no guanyem les eleccions, i nosaltres farem possible que un candidat a la presó guanyi les eleccions a Catalunya, amb la força de la gent”, ha cridat Rovira entre els aplaudiments dels més de 400 assistents al míting d’Esquerra.
 
En aquest sentit, el numero dos per Girona, Roger Torrent, ha denunciat la “falta de joc net” per part de l’Estat en aquestes eleccions. I ha volgut posar el PSC al centre de la seva crítica. “Del PP o Cs ho podíem esperar, però de cap manera del PSC. El PSC havia representat històricament part de l’antifranquisme en aquest país i avui, dècades després, és el primer que corre a la Junta Electoral per intentar prohibir els llaços grocs. Qui t’ha vist i qui et veu, PSC”, ha sentenciat des del míting a Blanes.
 
Rovira ha afegit que, si Esquerra no aconsegueix guanyar Cs el 21-D, “els del 155 ho faran”. “I pretenen que visquem en la involució permanent i sistemàtica en la que viu l’Estat espanyol. I nosaltres no volem perdre drets, que les empreses perdin oportunitats, en un país que tot ho vol uniformar i tancar; nosaltres volem un país obert i divers”, ha sentenciat.

Al mateix acte també han intervingut Carles Mundó, Jan Díaz, i Ruben Wagensberg, tots ells membres de la candidatura. L’acte, a més, ha comptat amb la participació del diputat al Congrés Joan Tardà, que ha volgut comparar la situació de l’Estat espanyol amb la de Bèlgica. “Últimament, parlem molt de Bèlgica. Aquell és un estat coronat, com l’Estat espanyol. Allà el rei també es diu Felip. Però no sabem que el rei de Bèlgica mai hagi sortit a la televisió instant i legitimant la repressió violenta contra els seus ciutadans. Tampoc s’assembla el d’allà al d’aquí en que farà bo al seu pare. El pare del d’aquí, Joan Carles Borbó, va jurar els principis del ‘movimiento’ franquista, i Felip el farà bo”, ha criticat.

Construir la república durant “anys”

Tardà també ha insistit en no posar dates límit al procés de “culminació” de la independència. “Fa uns anys vam començar i ara es el moment d’acumular forces, adquirir cultura de Govern, i això es fa guanyant eleccions. Hem de ser capaços de liderar aquest procés que ens ha de portar en els propers mesos i anys a construït la república”, ha dit.