Platja d'Aro dona la benvinguda al Nadal amb sortejos, exposicions i activitats

El municipi ofereix un àmpli ventall per a totes les edats

  • Platja d'Aro va arrencar el Nadal amb l'encesa de llums el passat dissabte
    Platja d'Aro va arrencar el Nadal amb l'encesa de llums el passat dissabte

El municipi de Castell-Platja d'Aro ha programat per aquest mes de desembre un ampli seguit d'activitats per celebrar abans i durant les festes de Nadal. La primera d'elles va consistir en la tradicional encesa de Llums de Nadal de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, el passat dissabte. L'acte va comptar amb la participació del 'crooner' català Cris Juanico.

S’obria així el programa d’activitats de Nadal al municipi, que entre altres propostes inclou, el 17è Concurs de Felicitacions Nadalenques (fins al 7 de desembre), l’exposició del tió monumental (del 2 al 26 de desembre), el conjunt d’activitats culturals, lúdiques i esportives a l’entorn de La Marató (10 de desembre), exposicions col·lectives de caire nadalenc al Castell de Benedormiens de Castell d’Aro (del 17 desembre al 7 de gener), Pessebre Vivent de Castell d’Aro, el més antic de Catalunya (17, 23, 25, 26 i 30 de desembre; 1 i 6 de gener), concerts de Nadal de la Coral de la Vall d’Aro (16 de desembre) i l’Escola Municipal de Música (20 de desembre), la mostra del Fons Municipal d’Art a la Masia Bas de Platja d’Aro (del 23 de desembre al 7 de gener), exposició de la Bústia Reial (del 27 de desembre al 5 de gener), Parc Infantil de Nadal El Mar dels Nens (del 27 al 31 de desembre i del 2 al 4 de gener), el Campament Reial i la Cavalcada dels Reis de l’Orient (5 de de gener) i també festes i quines populars de Nadal.

El Gran Sorteig de Nadal, és una iniciativa de promoció turística i comercial promoguda per l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, les associacions empresarials del municipi i la col·laboració del Grup Andreu i Ciclyingpointemporda Platja d’Aro; que sorteja un cotxe model Toyota Aygo, una bicicleta elèctrica, un cap de setmana al municipi i alhora els milers d’euros en regals (aportats pels comerços i serveis que hi participen). Del 2 de desembre al 5 de gener tothom que compri per un valor mínim de 20 euros en algun del centenar de comerços i serveis adherits a la campanya podrà desar en una urna del mateix establiment una butlleta amb les seves dades. El vehicle s’exhibirà a la Plaça de l’Ajuntament, on el diumenge 7 de gener de 2018 (18 h) s’hi farà el sorteig per desvetllar-ne l’afortunat d’aquest i dels altres premis.

La representació més antiga de Catalunya

El Pessebre Vivent de Castell d’Aro es consolida, un any més, com el degà de la modalitat a Catalunya, assolint la seva 59a edició (es va començar a escenificar l’any 1959), i havent-li estat concedida l’any 2011 la Creu de Sant Jordi, el màxim reconeixement que pot rebre una entitat per part de la Generalitat de Catalunya. Es representa el 17, 23, 25, 26 i 30 de desembre d’enguany i 1 i 6 de gener de 2018 (19 h) en una única sessió. L’esdeveniment és una iniciativa de l’Associació del Pessebre Vivent de Castell d’Aro amb el suport de la regidoria de Turisme i Dinamització Cultural de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro.

La representació s’estén pel nucli històric de la vila (declarat Bé Cultural d’Interès Nacional) i la Vall de la Coma. Més de 400 figurants, veïns i amics del municipi, participen en els 52 quadres que formen l’escenificació nadalenca en un recorregut d’un quilòmetre i mig. L’entrada general té un cost de 5 euros i la d’infant 3 euros (gratuït per a infants de 0 a 3 anys o amb el carnet del Club Super3), i es pot adquirir anticipadament a www.pessebrevivent.com i a entrades.pessebresvivents.cat. Enguany, es torna a oferir un got de brou calent -gentilesa de l’empresa Aneto- a tots els visitants al principi del recorregut.

Sortejos nadalencs

La segona edició de la campanya de promoció Cada dia és Nadal a Platja d’Aro, té com a un dels seus màxims exponents el Gran Sorteig de Nadal, una proposta de dinamització comercial que sorteja, de nou, un cotxe model Toyota Aygo i alhora els milers d’euros en regals que conté en el seu interior (aportats pels comerços i serveis que hi participen). Enguany, com a novetat, s’hi afegeixen dos guardons més: una bicicleta elèctrica i un cap de setmana al municipi, acompanyats també per un conjunt de regals. Del 2 de desembre al 5 de gener tothom que compri per un valor mínim de 20 euros en algun del centenar de comerços i serveis adherits a la campanya podrà desar una butlleta amb les seves dades a les urnes distribuïdes en els mateixos establiments. El vehicle s’exhibeix a la Plaça de l’Ajuntament, on el diumenge 7 de gener de 2018 (18 h) s’hi farà el sorteig per desvetllar tant l’afortunat  amb el cotxe com dels altres dos premis.

Una iniciativa de promoció turística i comercial promoguda per l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro -que l’any passat va aplegar més de 20.000 butlletes- amb el suport de les diverses associacions empresarials del municipi i la col·laboració del Grup Andreu i Cyclingpointemporda Platja d’Aro. Una campanya que es va iniciar amb l’Encesa de Llums de Nadal -una instal·lació de baix consum que s’estén en 24.000 metres quadrats-.

Activitats infantils

El Parc Infantil de Nadal de Platja d’Aro, El Mar dels Nens, adreçat a infants i joves de 2 a 14 anys, celebra la seva 22a edició per fer que tots els infant i joves que hi assisteixin en siguin els grans protagonistes. El parc està obert del 27 al 31 de desembre, i del 2 al 4 de gener (16-20 h) al Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro. Un proposta organitzada per la regidoria d’Infància i Joventut de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, gestionada per Diversport, que compta amb el treball d’un equip de 20 educadores i educadors. La principal novetat és la renovació de tot el conjunt d’elements decoratius, dissenyats ara, per l’equip d’il·lustració gironí XuxuLanstrum.

L’entrada d’un dia té un preu de 3’50 euros per a infants i joves empadronats i 6’50 euros per a la resta. Els abonaments per a tots els dies s’ha fixat en 20 euros per a empadronats i en 50 euros el general. Enguany es tornen a oferir tarifes reduïdes per a famílies nombroses o monoparentals: un euro de descompte en les entrades diàries i quatre en els abonaments (cal acreditar-ne la condició a la taquilla). L’accés al recinte també inclou un berenar saludable -una peça de fruita- que es distribueix cada tarda (18 h). L’entrada per als adults és gratuïta, però tots els infants han d’accedir-hi amb un acompanyant.

En relació a les activitats hi ha  ludoteca infantil (nenes i nens de 0 a 4 anys), rocòdrom, circuit de cars a pedals, tallers de plàstica, zona de videojocs, taller d’expressió artística (zumba, funky-urba dance, disco, etc.), esports (tennis taurla, korfball, mini futbol 5, bàdminton...), jocs inflables o espai de maquillatge infantil. També visita de diversos personatges infantils (Mickey, Superwoman, Olaf, Batman, Mions, Elsa de Frozen, Ldy Bug i Marshall), propostes col·lectives (concurs de cant, campanades Cap d’Any, concurs de dibuix i concurs Tu sí que en saps!) i animacions infantils diverses amb Àngel Daban, Jordi Tonietti, Fefe i Cia., i Jordi Patxeco, la màgia de Raul Black, els pallassos Kiko i Yoli, titelles amb l’Arbre Gegant i l’espectacle de Toni Cors Andrew i el Bagul Màgic.