La neu ja comença a enfarinar el Pirineu gironí

A Puigcerdà s'han acumulat 2 centímetres

  • Dos veïns de Camprodon (Ripollès) passejant pel centre nevat. ACN
    Dos veïns de Camprodon (Ripollès) passejant pel centre nevat
    Fotos: ACN
  • El centre de Camprodon nevat aquest matí. ACN
    El centre de Camprodon nevat aquest matí
    Fotos: ACN
La neu ja cau en molts sectors del Pirineu, especialment a la cara nord. A Puigcerdà, per exemple, ja hi ha acumulats 2 centímetres. Segons les previsions, l'emblanquinada serà important a diversos punts del territori com la Vall d'Aran i el nord del Pallars, però també afectarà la Ribagorça, la Cerdanya, el nord del Ripollès i fins i tot punts del nord del Berguedà. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, els models meteorològics divergeixen en la previsió.
 
Segons el model UM, aquesta tarda pot nevar per sota els 200 metres al litoral. En canvi, segons el WRF, la cota serà molt més elevada i la precipitació serà minsa. Segons el Servei Català de Trànsit (SCT), aquest divendres al matí és obligatori l'ús de cadenes a la C-28 entre Vielha i Esterri d'Àneu, a la C-147 d'Esterri d'Àneu a Alòs d'Isil i a la C-142b entre Vaquèira i el pla de Beret.
 
Tot i que ha nevat en diversos punts del Ripollès i municipis com Camprodon han quedat ben emblanquinats, no hi ha incidències en el transport escolar d'aquesta comarca, segons el Consell Comarcal del Ripollès.