El 25è Festival de les aus omple d'activitats el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà

Se celebra del 6 al 10 de desembre

El Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà organitza del 6 al 10 de desembre el 25è Festival de les aus, que enguany concentra més d’una vintena d’activitats gratuïtes per a tots els públics. L’objectiu de la trobada és apropar l’univers dels ocells i la natura a la ciutadania, mitjançant activitats per descobrir la singularitat d’aquest parc i les espècies que s’hi troben.

S’espera una afluència de més de 600 visitants que podran gaudir durant cinc dies de visites guiades, exposicions, conta contes, música i, fins i tot, participar en els alliberaments d’aus protegides que han arribat ferides als Centres de Recuperació Fauna de la Generalitat, i es tornen al seu medi natural un cop recuperades. Com a novetat, es repartirà entre tots els assistents un tríptic-guia dels 108 ocells més comuns i significatius que es poden veure als tres parcs naturals del litoral empordanès. També és novetat la inauguració d’una exposició fotogràfica d’artistes de Sant Andreu de Barcelona, on mostren els seus treballs després d’una extensa visita al Parc.

Un programa amb més d’una vintena d’activitats

El dimecres 6, el programa inclou un taller a càrrec d’Agents Rurals, contes de la natura per a la mainada, una sortida guiada des del Cortalet, i l’alliberament d’una au recuperada. El dimecres 7, els visitants podran gaudir de contes a la natura i una visita guiada des del Cortalet. Divendres 8, a més, la música cobrarà protagonisme, amb l’estrena de la cantata “Els cants dels Ocells”, de la mà de la Coral Quermançó, i també s’alliberarà una altra au recuperada.

Dissabte 9, hi haurà una mostra d’anellament científic, a més de contes i visites guiades. Finalment, diumenge 10, a més de la mostra d’anellament científic, els visitants també podran participar en un taller de pesca amb nanses, i visites guiades al marge dret del riu Fluvià i als Aiguamolls del Baix Ter, així com d’un viatge al trenet dels Aiguamolls de 2h, que costarà la meitat que habitualment (4 euros).