Detinguts els lladres que van cometre un robatori amb força en un habitatge de Figueres

Els Mossos es van atrapar a Montcada i Reixac

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 23 de novembre a la C-33 a l'àrea de servei de Montcada i Reixac un grup criminal acusat de cometre quatre robatoris amb força en habitatges del Vallès Oriental i un altre a Figueres. Els detinguts són dos homes de 40 i 43 anys veïns de l’Hospitalet de Llobregat i un home de 26 anys i una dona de 39 anys veïns de Barcelona, tots quatre de nacionalitat colombiana i alguns amb antecedents per fets similars. Els lladres duien a dins el cotxe joies, un ordinador portàtil, una col·lecció de bitllets estrangers i roba sostreta en un domicili de Figueres hores abans de ser detinguts.
 
Els fets es van produir cap a tres quarts de tres del migdia del mateix 23 de novembre quan els agents, que es trobaven realitzant un patrullatge preventiu per la C-33, van localitzar a l’àrea de servei de Montcada i Reixac un vehicle amb quatre ocupants en actitud vigilant i van anar a identificar-los.

Els agents van escorcollar el vehicle i en el seu interior hi van localitzar diverses bosses mà de dona, un ordinador portàtil, joies, una col·lecció de bitllets en moneda estrangera i perfums. Es dona la circumstància que una d’aquestes persones estava sent investigada per diversos robatoris amb força a domicilis en localitats del Vallès Oriental i van procedir a identificar els ocupants del vehicle, investigar els objectes localitzats i esbrinar el seu origen.

Fetes les comprovacions corresponents, els agents van poder constatar que els objectes provenien d’un robatori amb força en un domicili a la localitat de Figueres comès feia poques hores. En l’escorcoll del vehicle també es va localitzar diferent material per cometre robatoris, concretament tornavisos, guants, mitjons, motxilla, un parell de 'walkie talkies', i una peça de plàstic rígid per obrir portes, i van procedir a la detenció d’aquestes quatre persones.

A més, a uns dels detinguts també se l’imputen quatre robatoris amb força a les poblacions de Llinars del Vallès, Bigues i Riells, Caldes de Montbui i Sant Pere de Vilamajor comesos durant el passat mes de setembre.

Les investigacions van començar el 6 de setembre d’enguany, arran d’un robatori comès a Llinars del Vallès i en el qual ja es van detenir dues dones, també de nacionalitat colombiana i amb vinculacions amb aquest grup, que van ingressar a presó per ordre judicial.

Els quatre detinguts van passar a disposició judicial el 24 de novembre, davant el Jutjat en funcions de Guàrdia de Cerdanyola, que va decretar el seu l’ingrés a presó.