Tossa aprovarà un pressupost de més d’11MEUR per a l’any 2018

378.700 euros es destinaran a inversions inicials

L’Ajuntament de Tossa té intenció d’aprovar dijous el pressupost per a l’any 2018, que ascendeix a 11.250.000 euros. D’aquests diners, 378.700 euros es destinaran a inversions.

L’aposta per al 2018 en inversions té un marcat accent cultural i turístic. Es preveu completar les actuacions que es duen a terme en el Museu Municipal, millorar la senyalització cultural, dotar la Vil·la Romana dels Ametllers d’un sistema tancar de videovigilància, arranjar els mosaics, i millorar les instal·lacions de la Casa de Cultura. També està previst substituir l’actual mòdul de socorrisme a la platja gran, l’arranjament de la zona esportiva, millorar el sistema informàtic municipal o comprar materials per a la biblioteca.

Patrimoni i cultura: equipaments: 247.300 €
Millora en infraestructures i serveis municipals: 39.400 €
Seguretat ciutadana i adquisició de material: 18.000 €
Mòdul per al salvament i socorrisme de les platges: 23.000 €
Informàtica: adquisició nous equips: 51.000 €

Aquestes inversions donen resposta a suggeriments i peticions fetes durant els processos participatius endegats per l’Ajuntament, com la taula de participació ciutadana dels dijous al mercat municipal, els contactes amb les associacions  i les Trobades de Tardor.

La regidora d’Hisenda, Turisme i Promoció, Mª Àngels Pujals, afirma que “l’objectiu principal d’aquest pressupost és donar millors serveis als nostres vilatans i visitants. Ampliem el pressupost de turisme, promoció turística i comerç per millorar la destinació amb el repte de fer-ho conjuntament amb els empresaris”. Pujals afegeix que el pressupost 2018 incorpora “tots els crèdits necessaris per atendre les obligacions legalment exigibles i els finançaments s’han calculat a partir de bases racionals i seguint el principi de prudència”.

L’alcaldessa Gisela Saladich recalca que aquest pressupost tal com el de l’any 2017 també el podem resumir “com el de les 3S: Serveis als vilatans i visitants, seriositat de l'equip de govern amb els diners de tots i la gestió de la despesa i sostenibilitat en tots els àmbits de les competències municipals”.